VIERINGEN OP ZONDAGMORGEN

De afsluitende vieringen van het festival vinden op drie locaties ofwel in drie kerken plaats. Iedere viering heeft een eigen focus. Zo kunt u kiezen wat bij u past. De vieringen beginnen om 10.00 uur. 

In deze zondagmorgendienst is iedereen van harte welkom. Om bij benadering een inschatting van het aantal mensen te maken en te kunnen registreren vragen we u om vooraf ook voor de viering in te schrijven.

Op zondagmiddag gaat het programma (vooral op West-Terschelling) nog door totdat de laatste boot vertrekt. Let daarvoor voor de laatste info op de website en bij de infopunten. Er zullen ook nog voorstellingen zijn waar je gewoon in- en uit kunt lopen.

12 • 20 • en 54 • ‘Op wat ons heilig is en leven doet’ - Openingsceremonie

14-09-2023

We beginnen ons festival in de Westerkerk en doen dat vanwege het grote aantal deelnemers in drie shifts.

We worden verwelkomd door de Raad van Kerken Terschelling en de eilander predikanten; de 7evende hemel neemt ons op creatieve en inspirerende wijze mee in het thema; samen met de Brandpunt Cantorij olv. Dirigente Eshter Ocheng en Kees van Mechelen zingen wij onze warming up.

Ter attentie bij de inschrijving voor deze ceremonie: Elke shift heeft een eigen nummer (zoals hierboven ziet) waarmee u zich kunt inschrijven.
Om toch een beetje te kunnen reguleren: Als u al op het eiland bent willen we u vragen om zich in te schrijven voor de eerste shift (13.00 uur). Daarmee maakt u ruimte in de volgende shifts voor mensen die met latere boten aankomen.

 

Lees verder

56 • Afsluitende theater-viering in ET-10, 'De weg die je goeddoet'.

01-09-2023

ds. Mathilde de Graaff (eilander predikant, Protestantse Gemeente ET-10)

 

In ET-10 vindt een theater-viering plaats  mmv. theatercollectief de 7evendehemel, Brandpuntcantorij olv. Esther Ocheng en Kees van Mechelen (piano) met oa. liederen uit 'De weg die je goeddoet' van Andries Govaart

In deze zondagmorgendienst is iedereen van harte welkom. 

 

 

 

Lees verder

55 • Afsluitende viering met koren & muziek-in de Westerkerk

01-09-2023

ds. René de Reuver (scriba Generale Synode PKN) ds. Karin v.d. Broeke (directeur Kerk in Actie), ds. Christien Crouwel (scriba Raad van Kerken Nederland), ds. Andreas Wöhle (president van de ev. Luth.Synode, Luth. predikant in Amsterdam),ds. Tinus Gaastra (eilander predikant Westerkerk)

De afsluitende vieringen van het festival vinden op drie locaties ofwel in drie kerkenplaats. Iedere viering heeft een eigen focus. Zo kunt u kiezen wat bij u past. De vieringen beginnen om 10.00 uur. In de Westerkerk vindt een koren- en muziek-viering plaats mmv. Marcel den Dulk is dirigent, pianist en organist, voorzanger en muzikaal leider van kerkmuziek. In de viering zingen we met hem liederen uit verschillende geloofsculturen.

Muziek: orgel/viool/Dick de Graaff, fluit/Daniëlle de Graaff

 

Lees verder

57 • Afsluitende meditatieve viering in de St. Janskerk

01-09-2023

ds. Ernst Zoomers (eilander predikant, Herv. Oost)

Mmv. Lutherse predikanten die tijdens het festival het meditatieve programma verzorgden: ds. Margo Jonker (Luth. Zwolle), ds. André v.d. Stoel (Luth. Amsterdam). In deze oude eilander kerk vindt een meditatieve viering Schrift&Tafel plaats met een eilander geluid o.l.v. gemengd koor Terschelling 'Sursum Corda' o.l.v. Ralph Weber met 'liederen van de kust'

De afsluitende vieringen van het festival vinden op drie locaties ofwel in drie kerken plaats. Iedere viering heeft een eigen focus. Zo kunt u kiezen wat bij u past. De vieringen beginnen om 10.00 uur. In deze zondagmorgendienst is iedereen van harte welkom.

Lees verder