Muziek

Muziek met en zonder woorden vertelt een eigen verhaal. Spelen met noten en teksten, zingen, luisteren, zien, vertellen, vertalen, beleven, zinnen prikkelend.

naar Het Programma  overzicht>>

42 • Zingen uit "de Weg die je goeddoet"

26-04-2023

Brandpunt Cantorij olv Esther Ocheng (dirigent) en Kees van Mechelen (piano)

Luisteren naar en zingen uit "De weg die je goeddoet";, de nieuwste bundel van Andries Govaert. De muziek is van 60 Nederlandse componisten, 25 buitenlandse componisten en klassieke hymnen en is uitgewerkt van eenvoudig eenstemmig tot vierstemmigheid met instrumentale begeleiding; van een onbegeleid wijsje dat een canon kan worden tot een uitdagende madrigaal. Even divers zijn de teksten. Van harte uitgenodigd om nieuwe inspiratie voor jezelf en je kerkgemeenschap te komen halen!

Andries Govaert zal zelf het verhaal vertellen bij de liederen die gaan klinken.

Lees verder

32 • Thee met noten

25-04-2023

ds. Maarten Diepenbroek, ds. André van der Stoel

Qui bene cantat bis orat" schreef de kerkvader Augustinus. Wie goed zingt, bidt tweemaal. Maar wat bedoelt hij dan precies met 'goed zingen'? Is goed 'muzikaal' inhoudelijk';, 'met elkaar verbonden' of 'in een prettige setting'? In de workshop 'Thee met Noten' komen al deze elementen van 'goed zingen' samen. In een prettige sfeer van een hightea zingen we samen inspirerende christelijke liederen, en delen we met elkaar wat deze liederen bij ons oproepen.

  Elke dag van het inspiratiefestival Thee met Noten' een ander thema,corresponderend met het thema van de Assemblee van de Lutherse Wereld Federatie die in september in Krakau zal plaatsvinden: One body - One spirit - One hope.

Op vrijdag zingen we liederen over onze eigen lichamelijkheid, en over de christelijke gemeenschap als één lichaam met heel verschillende ledematen. Zaterdag zingen we samen over de ene Geest die ons op heel diverse manieren inspireert. Welkeervaring roepen deze heel diverse liederen bij ons op? Zondag zingen we over de ene hoop die christenen delen. Maar deze ene hoop is niet een enkele stip op de horizon, maar het kleurrijke visioen van Gods koninkrijk.

Lees verder

21 • 'Oh, Happy Day! Gospel singing for everyone'

25-04-2023

Jeannine la Rose en band

 'Oh, Happy Day. Gospel singing onder leiding van Jeannine la Rose' (to be confirmed). Beleef samen met musical performer La Rose cq een andere performer de wervende kracht van Afro-Amerikaanse gospel en schaar je in het koor. Samen zingen we bekende gospel songs als Oh Happy Day, By the Rivers of Babylon, We shall overcome, Amazing Grace, Joshua fit the Battle of Jericho, etc. Iedereen mag meedoen, jong en oud.

 

Lees verder

24 • Cellosuites van de de Lutheraan Bach - hoor de klank...neem het levensverhaal tot je

25-04-2023

Thomas de Bres en Joris van Haaften

De Cellosuites van Lutheraan Bach zijn wereldberoemd. Vanuit persoonlijke fascinatie onderzoeken cellist Joris van Haaften en acteur Thomas de Bres momenteel de oorsprong van de cellosuites.In een unieke integratie van muziek en theater brengen zij het verhaal van de beroemde cellosuitesvan Johann Sebastian Bach voor het voetlicht. Aansprekend voor jong en oud en gepresenteerd op bijzondere locatie, laat je verrassen door een muzikaalverhaaltheater

  Thomas de Bres en Joris van Haaften nemen je in hun voorstelling mee naar het hof van Köthen in de periode rondom het jaar 1720. Een tijd die net als de huidige in het teken stond van veel grote veranderingen en waarin, net als nu, gezocht werd naar nieuwe wegen. Door het verhaal van Bach’s persoonlijke leven in deze periode te spelen, bieden we context aan de ontstaanstijd van de cellosuites, die we uiteraard ook gaan beluisteren. Onze tijd, waarin de oude waarden zo lijken te vervagen en waarin een herijking plaatsvindt,vertoont raakvlakken met de tijdsperiode waarin de suites zijn geschreven. Deze tussentijd biedt ruimte voor diep menselijke verhalen die vertellen over de universele zoektocht van de mens naar zichzelf en Liefde.

Lees verder

17 • Van Chaos naar Gerechtigheid. Muzikale reis op weg naar Klimaatrechtvaardigheid.

24-04-2023

Husky en Kirsten

Verhalen en een muzikale reis van Chaos naar Gerechtigheid. Husky speelt liedjes over liefdeen sociale rechtvaardigheid, tussendoor vertellen we beide over onze eigen reis. Hoe zijn we gekomen tot klimaatactivisme? Wat doet dat met je als mens? Welke link zien wij met christen zijn? Het publiek mag ons alles vragen, ook kritische vragen. De enige voorwaarde is dat je ook echt bereid bent om het antwoord te horen.

www.christianclimateaction.nl

Lees verder

19 • Wit licht - Liedjes als reisgenoten

24-04-2023

Robert-Jan van den Hoorn

Liedjes zijn reisgenoten in ons leven en geloof. Je kunt ze vragen stellen en beter leren kennen. Zanger-verteller Robert-Jan doet dat graag. Hij zingt vertrouwde kerkliederen op eigen(tijdse) wijze en vertelt de soms verrassende verhalen erachter. Daarbij biedt hij handreikingen om met de liedjes en elkaar in gesprek te gaan. Maar gewoon luisteren mag ook. De dichter Jan Wit en het thema 'Licht' vormen het vertrekpunt van onze reis.

 

 

Lees verder

06 • Liederen van de kust" - Koorconcert

22-04-2023

Gemengd Koor Terschelling Sursum Corda

Als eilander koor richt Gemengd Koor Terschelling zich op "Liederen van de kust". De zee speelt en grote rol in deze liederen, maar niet de hoofdrol. De liederen spelen op de grens tussen vaste land en zee: het is de kust die de schrijvers van de gedichten en van de muziek inspireert. 

•  Naast bekende of enigszins vertrouwde liederen komen ook verrassende en nieuw geschreven liederen langs, waaronder "Het convenant" over het leven van de eilandbewoners met een zee die neemt en geeft, op het indrukwekkende gedicht van de eilander Teunis Schol.

Lees verder