KERKLAB

In het KERKLAB experimenteren we met een zee aan kerk-mogelijkheden. Bevlogen en geïnspireerde kerk-mensen keren het vertrouwde binnenste buiten en delen hun nieuwste initiatieven. Bestaande kaders over wat kerk-zijn is durven los te laten en nieuwe vormen ontwerpen. Als pioniers van de toekomst delen we de verhalen en storten ons in spannende kerkavonturen.

 

naar het programma-overzicht >>

 

Het programma KERKLAB kan de komdende tijd nog aangevuld worden.

 

44 • Jong leiderschap in de kerk: van Frodo tot Gandalf.

26-04-2023

Tabitha van Krimpen en Johan ter Beek

Hoe kan je jonge mensen helpen om te groeien in de kerk en in leiderschapsposities in de kerk? Hoe kunnen de jongeren (Frodo’s) en de ouderen (Gandalfs) elkaar aanvullen en van elkaar leren? Met deze en andere vragen gaan we aan de slag tijdens de sessie over Jong Leiderschap, geven door Jonge Theoloog des Vaderlands Tabitha van Krimpen en innovator Johan ter Beek.

  In deze sessie staat jong leiderschap in de kerk centraal. Wat hebben jonge generaties nodig om betrokken te zijn en te blijven en hoe helpt dat de hele gemeente om tot bloei te komen? In een tijd waarin veel kerken kampen met minder mensen en minder middelen, zoeken we naar perspectieven en nieuwe manieren van kerk-zijn. Leiderschap is daar een belangrijk onderdeel van nadat de enegeneratie zich heeft ingezet voor de kerk, kan idealiter het stokje aan een volgende generatie doorgegeven worden. Toch is dat nog niet zo makkelijk en kunnen er allerlei obstakels zijn. We kijken in deze sessie naar de figuren Frodo en Gandalf uit The Lord of the Rings van Tolkien om de reis in leiderschap in kaart te krijgen. Wat zijn kansen en valkuilen op weg naar leiderschap? Hoe heeft dejonge Frodo de oude en wijze Gandalf nodig om zijn reis te voltooien?

 

Lees verder