Beleving binnen of buiten 2023

Niet alleen praten en denken maar ook doen of voelen. Vaardigheden delen die kunnen helpen om mensen met heel hun hart, ziel en verstand te betrekken bij wat er speelt en als wezenlijk wordt beleefd. Dat kan binnen gebeuren maar ook midden in de inspirerende natuur van het eiland.

naar het Programma-overzicht

 

De diverse programma-onderdelen worden de komende zictbaar

 

41 • Muzikaal wandelproject

26-04-2023

Vocaal Ensemble Twente

 

Lees verder

39 • Verder kijken. Vogels, natuur en landbouw in gelovig perspectief

26-04-2023

Gert van Klinken en Ciska Stark

In deze workshop bezoeken we de Boschplaat met een Terschellingse boer. We spotten najaarstrek en zien hoe kwelders en weilanden de basis vormen voor het bestaan van vogels en veeteelt.

Na de ochtendwandeling is er koffie en gesprek. Kunnen botsende belangen van boeren en natuurbeschermers kunnen bij elkaar gebracht worden? Kunnen kerk en geloof daarbij helpen? De trekkende vogels nodigen ons daarbij uit om over grenzen heen te kijken.

Lees verder

31 • De gemeente op ontdekking: trektocht met Efeze

25-04-2023

Renske Bakker en Cors Visser

Waar ben je als gemeente eigenlijk naar toe onderweg en doe je dat wel samen? In dit event ervaar je iets van hoe het kan zijn als je als groep van alle generaties samen op ontdekking gaat: richting kiezen en je laten verrassen door elkaar en het woord van God. Zo ontdek je voor jezelf en je gemeente nieuwe horizonnen.

  Met de brief aan de Efeziërs als gids, gaan we met elkaar op reis. De trektocht leidt je langs een verschillende vergezichten zoals vrede, eenheid, en liefde. Deze vergezichten helpen je ontdekken hoe je als volgeling van Jezus en als gemeente in het leven en in de wereld mag staan. Samen sta je stil bij wat je in Christus hebt ontvangen en hoe je dat kunt doorgeven. Laat je verrassen en inspireren in de buitenlucht!

Lees verder

29 • Theaterworkshop dialoog - 'ik en jij'

25-04-2023

Kees van der Zwaard

 

Wat is jouw ruimte?

Wat is mijn ruimte?

Hoe bepaalt jouw stem mijn ruimte?

En mijn stem de jouwe?

Hoe stemmen we af op wat groter is dan wij?

En welke rol speelt ons lijf daarbij?

 

  Je kunt elke tekst op meer manieren uitspreken. De manier waarop je spreekt doet iets met de ruimte waarin je tekst klinkt. En met de ander die je hoort en die op haar/zijn beurt weer reageert. Kortom: de dialoog van 'ik en jij'; kan zowel makkelijk mislukken als uiterst veelstemmig zijn. Vandaar dit speelse onderzoek rondom de vragen: 

Wat is jouw ruimte?

Wat is mijn ruimte?

Hoe bepaalt jouw stem mijn ruimte?

En mijn stem de jouwe?

Hoe stemmen we af op wat groter is dan wij?

En welke rol speelt ons lijf daarbij?

Lees verder

16 • Holy Swing

24-04-2023

Susanne de Jong-Tennekes

Lekker samen swingen. Maak ruimte in je hoofd en laat je lichaam spreken. Geniet van het dansen op jezelf en met anderen. Breng in beweging wat jou inspireert en voedt. Zwier, schud, stamp en laat stromen. Laat het tot een lofzang worden op de Eeuwige die alles in haar handen houdt.

• Lekker samen swingen. Waarom niet in de kerk? 'De Shakers'  schudden zich in de negentiende eeuw al los van alles wat een mens tegenhoudt om bij God te zijn. Maak ruimte in je hoofd en laat je lichaam spreken. Geniet van het dansen op jezelf en met anderen. Breng in beweging wat jou inspireert en voedt. Zwier, schud, stamp en laat stromen. Laat het tot een lofzang worden op de Eeuwige die alles in haar handen houdt. Om je lijf los te maken en het dansplezier op gang te helpen, krijg je korte, eenvoudige oefeningen aangeboden, die iedereen op z'n eigen manier kan doen.

Susanne de Jong-Tennekes is docent bibliodans, theoloog en haptotherapeut. Ze werkt als geestelijk verzorger bij Careyn Utrecht en heeft een praktijk voor haptotherapie in Barneveld. Vanuit de7evende Hemel geeft ze workshops bibliodans.

Lees verder