DE AMBASSADEURS

Mechteld Jansen

rector Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam-Groningen

 

Stel je voor dat we weer echt feest van inspiratie door de Geest kunnen vieren:  vrijheid in expressie, geen social distancing meer! 

Stel je voor dat we dat doen met het ruisen van de zee op de achtergrond en dat het eiland alle mensen op de fiets met gejuich begroet.  

Stel je voor dat de onbekende naast je in de kring, bij de muziek, de lezing, ineens zo vreemd niet is, maar een nabije zwemmer, danser, bidder. 

Ineke van Keulen

Als theologe en vrijwilligster actief in de Tuindorpkerk, Utrecht

Doe ook mee! Het Inspiratiefestival geeft mij en zoveel anderen een nieuwe impuls voor geloof en gemeenteleven anno nu. Sprankelende nieuwe ideeën, rituelen, beelden, taal en tekens: hetwordt je zomaar aangereikt. Het maakt je stil, verwonderd en enthousiast. Niet voor niets opTerschelling! Zoiets lukt niet zomaar in je thuisomgeving. Het eiland biedt je de mogelijkheid omvrij van alle ballast en met een schoongewaaid hoofd je geloof letterlijk nieuw leven in te blazen,biddend op het strand, mediterend in de duinen en dansend op een psalm. Ik verheug me er alweer op; maak je ook los van de wal en kom over!

Jasja Nottelman

Studentenpastor in Utrecht/Academiepastor aan de PThU

Terschelling is al een feestje op zich, in combinatie met ‘geloven in beweging’ spannend en inspirerend. Ik lever er graag een bijdrage aan, vooral in het studentenprogramma en hoop samen met een groept e genieten van wat dit festival te bieden heeft.

Kees Posthumus 

Verteller, kerkjournalist 

Trappelend, briesend als ongeduldige paarden in een stal staan wij in ons repetitielokaal: wij willen weer spelen! En dat kan, in oktober op het Inspiratiefestival op Terschelling. Je beleeft er het beste, meest diepzinnige, meest creatieve dat kerk en christelijke traditie te bieden hebben, ter inspiratie voor het werk in de lokale gemeente. Accordeonist Dirk Overbeek brengen een gloednieuwe voorstelling naar het eiland: Alle 7 goed!, over de zeven werken van barmhartigheid. We hebben er nu al zin in

 

Gottfrid van Eck

Verhalenverteller/

schrijver/

muzikant in Odijk 

 

Het Inspiratiefestival Terschelling is een prachtige broedplaats van creativiteit, experiment en ontdekking. Elke keer weer verheug ik me erop, omdat er zoveel nieuwsgierige mensen rondlopen die ontvankelijk zijn voor verdieping en vernieuwing in de kerk. Het is echt broodnodig om fris van geest te blijven en te blijven zoeken naar nieuwe vormen van kerk-zijn, geloven en het leven vieren. Tijdens het Inspiratiefestival kan je geest (en hopelijk ook de Geest) heerlijk alle kanten op waaien.