DE AMBASSADEURS

Mechteld Jansen

rector Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam-Groningen

 

Stel je voor dat we weer echt feest van inspiratie door de Geest kunnen vieren:  vrijheid in expressie, geen social distancing meer! 

Stel je voor dat we dat doen met het ruisen van de zee op de achtergrond en dat het eiland alle mensen op de fiets met gejuich begroet.  

Stel je voor dat de onbekende naast je in de kring, bij de muziek, de lezing, ineens zo vreemd niet is, maar een nabije zwemmer, danser, bidder. 

Kees Posthumus 

Verteller, kerkjournalist 

Trappelend, briesend als ongeduldige paarden in een stal staan wij in ons repetitielokaal: wij willen weer spelen! En dat kan, in oktober op het Inspiratiefestival op Terschelling. Je beleeft er het beste, meest diepzinnige, meest creatieve dat kerk en christelijke traditie te bieden hebben, ter inspiratie voor het werk in de lokale gemeente. Accordeonist Dirk Overbeek brengen een gloednieuwe voorstelling naar het eiland: Alle 7 goed!, over de zeven werken van barmhartigheid. We hebben er nu al zin in!

Gottfrid van Eck

Verhalenverteller/

schrijver/

muzikant in Odijk 

 

Het Inspiratiefestival Terschelling is een prachtige broedplaats van creativiteit, experiment en ontdekking. Elke keer weer verheug ik me erop, omdat er zoveel nieuwsgierige mensen rondlopen die ontvankelijk zijn voor verdieping en vernieuwing in de kerk. Het is echt broodnodig om fris van geest te blijven en te blijven zoeken naar nieuwe vormen van kerk-zijn, geloven en het leven vieren. Tijdens het Inspiratiefestival kan je geest (en hopelijk ook de Geest) heerlijk alle kanten op waaien.