2023 • Mobiele Tentoonstelling Kerk En Slavernij

In het herdenkingsjaar Slavernijverleden staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de doorwerking van het slavernijverleden in het helen. Nog steeds is er veel ongelijkheid in onze samenleving, en zelf ook binnen de kerk. Als kerken hebben we een rol gehad in het slavernijverleden, en ook nu kunnen we als kerken een rol spelen in het herstellen van de relaties tussen wit en zwart. Jezus zelf bad voor zijn kerk dat wij één zouden zijn. Wij willen als kerken inzetten op goede en gelijkwaardige relaties, onderling begrip en erkenning, en een gezamenlijk heilzaam proces van verwerking van het verleden.  

 • Op het festival zal in de Protestantse Kerk de tentoonstelling Kerk & Slavernij te zien zijn. Zelf komen we naar het festival met een groep jongeren van diverse afkomsten. Onze jongeren zullen bij deze tentoonstelling als gastheer/vrouw optreden en in gesprek gaan met de bezoekers. Zij nemen verder gewoon deel aan het programma en volgen allerlei workshops, zodat er op allerlei momenten kans zal ontstaan voor mooie ontmoetingen  tussen wit en zwart.  

Daarnaast zullen wij een aantal momenten organiseren waarbij onze jongeren in contact komen met andere jongerengroepen (bijvoorbeeld een gezamenlijke maaltijd en een sport toernooi). Dit organiseren wij samen met de jongeren zelf.

Dit programmaonderdeel maakt deel uit van de Permanente Inspiratie. Onderdelen in deze categorie zijn doorlopend te bezoeken, u hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

LOCATIE: Diakoniehuus, Westerburen Midsland (bij de Meslânzer kerk.)