We kijken met elkaar terug op het Festival 2021

Walk of Peace

Walk of Peace tijdens het Festival

Leachjim

Soms moet je de bakens verzetten en je netten aan de andere kant van je bootje om vissers van mensen te worden

Op de tafel in de kerk van Hoorn... Wij zijn dankbaar voor dit festival en de inspiratie!

we nemen zowel geetelijk als lichamelijk voedsel mee naar huis.

overzicht van de Natuurmozaïken

Standhouders in ET-10

Namens de standhouders op de Inspiratiemarkt wil ik alle bezoek(st)ers hartelijk danken voor hun aanwezigheid en zeer warme belangstelling! De grote toeloop en het rijke aanbod aan inspirerende materialen en ideetje zorgden soms voor een hectische situatie aan menige tafel...

Leen van den Herik (Narratio)

Gevarieerd programma 2021

Met een gevarieerd programma aan lezingen, workshops, getijde-vieringen, trainingen, theater en meditatie is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar spiritualiteit en inspiratie, naar verdieping en inhoud, naar creatieve werkvormen of andere vormen van geloofsbeleving. Boeiende thema’s komen aan bod zoals ‘Samen leven en samen kerk zijn’, 'jij en ik, anders en eender‘, ‘Keuzes maken en respect hebben voor andere keuzes’ en ‘De kunst van het geloven’. Enkele aansprekende voorbeelden uit het programma 2021.

De laatste nieuwsbrief vlak voordat  het Festival begon

Nieuwsgierig naar de nieuwsbrief?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en hij komt dan snel je inbox.

Nieuwsbrief

Petrus in het land is op bezoek bij het Inspiratiefestival op Terschelling. Organisator Mathilde de Graaff heet ons, en gasten uit het land, welkom op het eiland dat het hele weekend bol staat van de activiteiten. Doel van het festival is om gelovigen te inspireren en van daaruit te laten delen in hun kerk. Wilma uit Veenendaal heeft al ervaren hoe goed dit weekend kan zijn voor een kerk en trekt dit jaar met een grote groep kerkleden naar het eiland. Birgit van dansgroep AVIV is een van de mensen die inspiratie biedt. Zij vindt het belangrijk dat mensen ervaren dat dans ook een creatieve vorm is die tijdens kerkdiensten gebruikt kan worden.

Classispredikant Wim Beekman was bij de theater viering waar hij slechts flarden van meekreeg, en de preek miste hij zelfs helemaal. Toch liep hij bemoedigd en getroost de kerk weer uit...

Met  dank aan:

Wat deelnemers schrijven

  Wat hebben wij genoten en veel inspiratie opgedaan.

√  Inspiratie zit ook in muziek.

√  Een geweldig slotstuk van het Inspiratiefestival (PKN de musical).

√  Dank aan allen die voor zoveel inspiratie hebben gezorgd. Een eerste ervaring met dit event op Terschelling.

  Wat hebben we genoten van het optreden van de Rilke tentjes in de duinen, en de wandeling en het lunchconcert zaterdag op Terschelling! Geweldig.

√  Ik heb genoten, gelachen , gedanst. Ik voelde storm wind regen een zonneschijn.

√ Ik heb een licht verstandelijke beperking daarom zag ik er ook een beetje tegen op te gaan. Door de vele laagdrempelige activiteiten viel het echt heel erg mee. Dat was juist het fijne van het festival ik liep erminder tegen mijn LVB aan. Ik hoorde er helemaal bij. 

√ Inspiratie door de mooi gezongen teksten van Rilke midden in de natuur , hoe prachtig is dat!

inspiratie = Wat hoop geeft.

Hoop. Donkere tijden in de samenleving en onzekerheden en moeite door krimpende kerken. Toch dit Festival. Met zóveel moois waar we naar uitkeken.

Onstuimige, maar hoopvolle heenreis naar Terschelling: op naar het inspiratiefestival!
 
 
 
 
 
 
 

Op Terschelling waait de inspirerende Geest 

Het Inspiratie-Festival 2021 is afgelopen, de bijna 800 deelnemers en ruim 100 performers zijn weer thuis, maar wat blijft is de herinnering aan drie dagen op Terschelling, de ervaring dat veel mensen op zoek zijn naar Inspiratie voor het ‘werk’ in onze kerken, en we vergeten zeker ook de straffe wind op Terschelling niet. 

Het bijzondere van een festival als dit is dat je altijd maar een deel meemaakt, je weet niet wat je mist, heb ik er nu wel goed aan gedaan hier aanwezig te zijn en niet daar. Dat is ook een deel van het participeren aan een festival, je kiest een programma en dan moet je ook er maar voor gaan. 

Kortom, een impressie van een deelnemer

Ik was in de prettige omstandigheid al enkele dagen eerder op Terschelling aan te komen, en werd direct uitgenodigd bij ET10 op Midsland-Noord enkele grote tenten op te zetten die vrijdag en zaterdag zijn gebruikt voor workshops. Het was donderdagavond samenwerken in het donker, met stevige wind en regenbuien was het bouwen aan de tent een uitdaging. Maar na een uurtje sjouwen, sjorren en schreeuwen en vooral stevig vastzetten met banden en boomstammen ontwaarden we in het duister een staande tent met klapperend zeildoek. Gezamenlijk gefikst met mensen die ik voor het eerst in levenden lijve zag, een aardige prestatie. 

Vrijdag spoelden de deelnemers verspreid over de dag aan, het hoge water op de Waddenzee maakte aanmeren van grote veerboten soms onmogelijk. Dat leidde tot vertraging en bij veel deelnemers vast ook tot zorg, maar van niemand hebben we vernomen dat de oversteek niet geslaagd was.

lees verder >>