• Vluchtelingen en migranten deel twee : Het gesprek in de kerk. -20D-

organisator: Karel Jungheim, medewerker kennisplatform van de Protestantse Kerk in Nederland  (op zaterdag)

Vluchtelingen en migranten: Ook in de kerk leidt het tot heftige gesprekken. Of we lopen er liever met een boogje omheen. Hoe voer je dat gesprek, met respect voor ieder inbreng? En hoe bepaalt de landelijke kerk wanneer er gesproken moet worden, ook in het publieke debat? Een leerweg met interactieve werkvormen en praktijkervaringen.

 Deel twee van een tweeluik. Deel éen :Vluchtelingen en mijn rugzakje (‘ik’ in gesprek).

• Als je weleens met mensen in je gemeente hebt gesproken over vluchtelingen, heb je vast ontdekt hoe uiteenlopend er wordt gedacht. De één gaat het liefst vandaag nog helpen in een vluchtelingenkamp op de Griekse eilanden, de ander houdt de grens graag gesloten voor ‘gelukszoekers’. Wat kun je dan doen om toch tot een goed gesprek te komen. En wat is dat eigenlijk, een goed gesprek? Moet je het eens worden, of kun je elkaar respecteren in het oneens zijn? We zoeken naar motieven en beelden, die onze houding kleuren. En we horen hoe de Protestantse Kerk haar plek in het debat bepaalt.

 

Tip: Volg in de workshop Vluchtelingen en migranten I een persoonlijke leerweg over de betekenis van vluchtelingen en migranten voor uw eigen houding. 

 

Bezoek ook de pelgrimage van gerechtigheid, waar INLIA een statie verzorgt over het vluchtelingenbeleid.