Misschien heeft u nu al vragen over het Festival. Graag helpen we u op weg.

• Wanneer begint en eindigt het programma precies?

Het programma start vrijdag 22 oktober om 14.00 u. en sluit af op zondag 24 oktober om 9.30 u. met een gezamenlijke viering. Wat er daartussen gebeurt kunt u vinden in het programma. Uiteraard bent u vrij om later in te stromen of eerder te vertrekken. Op het programma kunt u precies zien welke onderdelen u dan zult missen. Op zondagmiddag zullen er voor de deelnemers die lekker blijven tot aan de laatste boot (vertrek: 17.30 uur of 18.30 u.) er de hele middag nog interessante programmaonderdelen te volgen zijn.


Waar kan ik verblijven op het eiland tijdens het festival en moet ik vooraf iets reserveren?

Zeker moet u reserveren. Er zijn vele mogelijkheden van overnachten mogelijk. Zoals bed & breakfast, hotels, caravans en vakantiehuisjes die heel geschikt zijn voor kleinere groepen. Het is voordeliger om met meer mensen een accommodatie te huren en gezelliger! Bovendien heeft u met meer mensen uit een kerkelijke gemeente ook meer mogelijkheden om aan activiteiten deel te nemen, waarvan u de ervaringen kunt delen in uw gemeente.


Is het nodig om een auto mee te nemen naar het festival?

Nee hoor. De afstanden op het eiland zijn goed te doen op de fiets, zeker met een electrische fiets. Daarnaast is het openbaar vervoer, bussen en taxi’s voldoende aanwezig.

NB.:  fietsen vooraf reserveren voorkomt teleurstellingen.

Op het eiland kun je indien gewenst heel gemakkelijk een auto huren of inloggen op een electrische auto die overal staan aan de oplaadpalen. Go green of Wattcar!

Wanneer u afhankelijk bent van een eigen auto is het raadzaam om de boot tijdig te reserveren.


Is het festival geconcentreerd op één plaats op het eiland?

Nee, het hele eiland is locatie. De festivalactiviteiten vinden verspreid over het eiland plaats, met een centrale plaats voor Midsland en West-Terschelling.


Ik ben slecht ter been, is het festival dan wel wat voor mij?

Ja zeker, er zijn vele activiteiten die goed bereikbaar, binnen en waar zitplaatsen zijn.


Is het programma leuk voor kinderen?

Ja, er is een speciaal kinderprogramma.


Kunnen jongeren ook aan dit festival deelnemen?

Ja, ook voor jongeren (tieners, studenten) is er van alles te beleven.


Is er op alle locaties ringleiding?

Helaas niet overal, wel aanwezig op de kerk locaties.


• Wat gebeurt er met de buiten activiteiten wanneer het slecht weer is?

Het weer hebben we niet in de hand en we gaan er van uit dat een beetje inspiratie wat moet kunnen hebben, met een regenjas, dikke trui en goede schoenen kan er veel doorgaan.

Wanneer het weer echt te bar is, worden de veranderingen/alternatieven tijdig op de website vermeld.


Ik kom alleen, zijn er ook ontmoetingsplekken op het festival waar ik bijv. een kopje koffie kan drinken en mensen ontmoeten los van het programma?

Waarschijnlijk treft u op de bootreis al mensen die ook deelnemer aan het festival zijn, uitwisseling van programmakeuzes is snel gedaan, met daarbij een afspraak elkaar te treffen. Bovendien is er in Midsland een locatie de hele dag bereikbaar voor informatie, uitrusten, een bakje koffie....


Wanneer vinden de programma’s plaats?

Van ‘s ochtend vroeg tot ‘s avonds laat zijn er activiteiten, maar niets is verplicht, u kunt uw eigen programma samenstellen en dus ook lekker gaan fietsen wanneer het hoofd vol is.


• Mag ik mijn hond meenemen naar het festival?

Natuurlijk kunt u uw hond meenemen naar het eiland. Wanneer u afhankelijk bent van de hond (geleidehond), kan de hond ook mee tijdens het programma, mits deze niet storend is voor het programma.


Zijn alle programmaonderdelen binnen? 

Nee we maken volop gebruik van de inspirerende buiten-omgeving van het eiland. Van de meer dan 100 activiteiten zijn er zeker 20 buiten. Tussen de programmaonderdelen lekker fietsen of wandelen van de ene naar de andere locatie.

Programmawijzigingen: dat kan tot het laatste moment. Houd deze website goed in de gaten. Alle actuele informatie is hier te vinden.


Zitten maaltijden en overnachtingen bij de prijs inbegrepen?

Voor maaltijden en overnachtingen, maar ook de overtocht per boot, dient u zelf te zorgen. Op de pagina Praktische Informatie vindt u hierover meer informatie. Dieetwensen hoeft u daarom niet door te geven.


Wanneer kan ik de kaartjes voor de programmaonderdelen kopen?    

Deze kaartjes zijn gratis en kunt u online reserveren vanaf 1 juli 2021, dan staat het totale programma op de website. Niet de laatsten zijn de eersten, maar de wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Let op: vol=vol. We hopen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk het geval is.

Heeft nu nog andere vragen stuur dan een mail naar:

info@inspiratiefestival-terschelling.nl

 

Nieuwsbrief