Theater voorstellingen

• PKN, de musical

03-04-2020

Roos is een actief kerkenraadslid van de Protestantse Gemeente in welke stad dan ook. Samen met haar collega-kerkenraadsleden houdt zij de gemeente draaiende, dwars door alles heen. Pim is net in de gemeente komen wonen en heeft helemaal niets met welke kerk of welk geloof dan ook. Toch kruisen hun wegen elkaar, met onverwachte en spannende gevolgen. Helaas, hun liefde lijkt geen kans van slagen te hebben, de verschillen zijn te groot. Gelukkig komt het allemaal goed, want ‘het is een musical’… In een vrolijke en optimistische finale wordt het publiek betrokken. De musical heeft een actuele spits: de toekomst van kerkelijke gemeenschappen in Nederland.

‘PKN, de musical’ is zowel een musical als een parodie op een musical. De voorstelling wordt overal in het land gespeeld, steeds op maat gemaakt, en vormt een klinkend, vrolijk en succesvol onderdeel van een vrijwilligersavond en andere feestelijke bijeenkomst.

Organisator: Kees Posthumus (spel en zang) & Juul Beerda (accordeon)

 

Lees verder

• Bonhoeffer – Wie ben ik?

03-04-2020

33 Bonhoeffer – Wie ben ik?

Theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid .

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verdiept Kees van der Zwaard zich in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. 

Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zij zal als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Organisator: Kees van der Zwaard en Roosmarijn Tuenter

 

Lees verder

• De poppenspeler van Warschau

03-04-2020

31Tweede Wereldoorlog begint. Een tienerjongen probeert te overleven in het getto van Warschau.  In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt. 

Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?  

Organisator: Gottfrid van Eck & Pauline Seebregts

 

Lees verder

• Dwars door de Bijbel!

03-04-2020

44 De torenbouw van Babel, in allerlei talen. De vlucht van Jozef, Maria en hun bijzondere zoon naar Egypte. De barmhartige Samaritaan verteld vanuit de man langs de kant van de weg, de verloren zoon en zijn chagrijnige broer. De overspelige vrouw, met haar kant van het verhaal. Alle ongemakkelijke liefdes, alle menselijke teleurstellingen, alle wonderlijke wonderen. De profeten Amos en Jona, in een meezinger. De brieven van Paulus, zojuist bezorgd. De storm op het meer, interactief. Binnen ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel. 

Organisator: Kees Posthumus

 

Lees verder