Muziek

• Toen werd Jona wakker. (39)

19-02-2021

Orgniasator: Verhalenverteller Pete Pronk & Muziekgroep Ithaka, die bestaat uit Anna Steinebach – piano, Joost Koedijk – gitaar, Jan Krans – viool, Henk Scheffer – 

De voorstelling brengt de innerlijke strijd van de mens die geroepen wordt naar ons toe. De dilemma’s van Jona staan voor de vragen waar wij hier en nu ook voor gesteld worden: klimaat, samenleven in een multiculturele samenleving, onze verantwoordelijkheid voor elkaar en voor de aarde. In de voorstelling gaan muziek en verhaal samen op. De muziek verdiept en becommentarieert de beelden die langskomen die daardoor tot leven komen.

 

• 

Lees verder

• Lichtjesnacht, een overweldigende ervaring -05-

06-02-2021

Organisator : Johan ter Beek
Een nacht met meditatieve ambient-synthesizer muziek (lounge muziek) op basis van monastieke liederen.
In een inspirerende omgeving met kaarslicht, kunst en uitdaging. In een kerk vol kaarslicht kun je ontspannen, bidden, creatief bezig zijn of een uitdaging meenemen voor je dagelijkse leven. Natuurlijk ontsteek je er zelf je licht! Leer van de ervaringen van de Emerging Church en neem nieuwe inzichten mee voor het kerk-zijn in de 21e eeuw! Het muzikale deel gaat aan een stuk door.            

• Het programma is ook modulair: je kunt in verschillende hoekjes iets doen: creatief zijn, bidden, video kijken, brief schrijven, etc.Johan ter Beek heeft jarenlang ervaring met meditatieve synthesizermuziek, zoals in ‘de Nacht van de Hoop’ Den Haag, Emerging Church OASE Soest en Blossom030 Utrecht. Tijdsduur van het programma-onderdeel is twee uur. Geschikt voor jongeren en jongvolwassenen. Ruimte: oud kerkgebouw, in avond of nacht.

 

 

Lees verder

• “Voorbij de grenzen”. -03-

03-04-2020

Organisator: Muziek- en poëziegroep Achterom

Grenzen, je hebt ze in soorten: hekken, muren, rivieren, kloven, zeeën….. Ze brengen fysiek scheiding aan tussen hier en daar, vaak op zo’n manier dat er geen doorkomen aan is.Grenzen, je hebt ze ook in je hoofd. Ook daar brengen ze scheiding aan, ook daar zijn ze soms niet om door te komen.Tenzij…..je ermee speelt: in muziek, in poëzie, als een vogel. Want: de gedachten zijn vrij!

• 

Lees verder