Beleving binnen of buiten

• Walk of Peace. -41-

21-02-2021

Organisator Raad van Kerken 

wordt nog nader ingevuld.

Lees verder

• Rwandees Vieren. -##-

03-04-2020

?? Een ontmoeting op vierende wijze, aan de hand van de levensparels. Met Rwandese invloeden en sfeer. Graag in een sfeervolle ruimte, kaarslicht e.d. willen we ook toevoegen. Vooraf of nadien willen we een drankje samen drinken, tijd voor nader tot elkaar komen.  Vooraf of nadien is afhankelijk van jullie input (wat is handiger en passender).

Organisator: Evelien Vrolijk en Hanneke van den Biggelaar

Lees verder

• Bijbellezen in het leerhuis / Lernen met LeV. -28-

03-04-2020

Organisator:Dodo van Uden / Henk Scholder / Niek de Wilde / Birke Rapp 

 

Lernen is meer dan ‘weten met je hoofd’. Lernen doe je met je hele wezen. Door samen te 'lernen' – samen bezig te zijn met vragen rond een bijbeltekst – ontdek je dat er meerdere, verschillende benaderingen van een verhaal of een tekst mogelijk zijn. Dat er meerdere manieren zijn waarop je tegen iets aan kunt kijken. 

 In de Joodse uitlegtraditie is het dan ook gebruikelijk dat meerdere antwoorden naast elkaar blijven staan. Die antwoorden kunnen elkaar aanvullen, maar ook tegenspreken. En juist daardoor wordt de betekenis ruimer, krijgt het een diepere lading. Hoe vaak je ook met een tekst bezig bent geweest, hoeveel je er ook van weet, elke keer dat je met anderen aan de tekst 'lernt', openen zich nieuwe perspectieven.

  Wat gaan we doen? Na een korte inleiding gaan we zelf aan de slag aan de hand van de methode voor leerhuizen van de Stichting LeV (Leren en Vernieuwen).

 

 

Lees verder

• In de knoop, uit de knoop. -##-

03-04-2020

Organisator: Dorpskerkambassadeurs Klaas Touwen en Betsy Nobel

Een creatieve workshop waarin we al knopend verhalen en ideeën kunnen delen en op het spoor komen van verbindingen die al bestaan, maar die je tot nu toe niet zag. Wat kunnen de verschillende knopen ons leren over verbinding maken met het dorp, geloven in de dorpskerk, kerk en leefbaarheid en lichtere vormen van kerk-zijn? In deze workshop zul je ontdekken dat heel veel al voorhanden is, maar dat je soms in de knoop raakt door allerlei zaken, zoals tekort aan middelen of mensen. In deze workshop leer je te kijken vanuit kansen. Gegarandeerd een bevrijdende ervaring. Dus: trossen los!

•  Een creatief programma voor dorpskerken.

Lees verder

• Geweldloze actie voor beginners. -02-

03-04-2020

Organisator: Herman van Veelen

Lijkt het je leuk om eens te proberen hoe het voelt om actie te voeren, of wil je juist jouw kennis over christelijk activisme delen? We gaan lekker buiten aan de slag met praktische tips en tricks zoals hoe een goede zitblokkade werkt. Maar we gaan ook in op de vraag hoe we ons als christenen verhouden tot onrecht, en waarom geweldloos verzet daar zo goed bij past. 

 De vroege christenen waren dienstweigeraars en veel moderne actiebewegingen hebben hun tactieken geleend van christelijke bewegingen. Maar wat zijn specifiek christelijke vormen van geweldloosheid, en welke groepen zijn er in Nederland waar je je bij zou kunnen aansluiten? Samen maken we er een mooie workshop van!Herman is betrokken bij onder andere de Catholic Worker Amsterdam en Christian Climate Action Nederland.

Lees verder

• Ontmoeten van elkaar, Rwanda en jezelf. -##-

03-04-2020

?? Een ontmoeting met impact, aan de hand van vier levensdimensies en met Rwandese invloeden. Het wordt een ontmoeting met Rwanda, de samenleving, God en jezelf. We beginnen in Formerum bij onze kampeerboerderij met een welkomstdrankje en kennismaking en vervolgens gaan we op pad. In Midsland gaan we naar de Hervormde Kerk of ET10. Wie wil, loopt gezamenlijk met ons terug om na te praten. 

Organisator: Evelien Vrolijk en Hanneke van den Biggelaar 

 

Lees verder

• Contact? Neem een Kletskop! -14-

02-04-2020

Organisator: Pioniersplek 4-friends

Het doel van de Kletskoppen is om mensen op een laagdrempelige manier echt contact te laten hebben. Dat dat anno 2020 niet altijd meer zo gemakkelijk is weet iedereen die wel eens om zich heen heeft gekeken in een bus of trein, een wachtkamer en vaak ook in een café. De meeste mensen zijn druk in de weer met elkaar of met hun mobiele telefoon. 

 Het project Kletskop verbindt mensen en stimuleert het real live gesprek. In Nijmegen Noord doen we dat met een groep vrijwilligers uit de kerk. Een mooie manier van kerkelijke presentie. De Kletskoppen (zowel de bekers/glazen als de koekjes) worden gemaakt door mensen met een beperking.
Meer weten? 
Kijk op www.kletskop.nl of volg ons op Facebook: kletskop.nl

 

 

Lees verder

• Pelgrimeren náár Terschellling. -25A-

02-04-2020

Organisator: Nijkleaster Jorwert

De pelgrimage van NS-station Franeker naar de boot in Harlingen is ongeveer 15 kilometer. In Franeker starten we de pelgrimage met een kort moment van bezinning, daarna volgt een wandeling die waar mogelijk drukke doorgaande wegen vermijdt. Omdat de boot echt gehaald moet, kunnen we niet te veel pauzes inlassen. Enige wandelervaring zal van pas komen.

 Praktische informatie: We vertrekken echt om 8.45 uur vanaf NS-station Franeker. Graag om 8.30 aanwezig zijn, wie met de trein van 8.35 komt kan uiteraard nog mee. Parkeren kan bij de Welkoop of bij het station. Er is bagagevervoer, neem zelf ‘water en brood’ mee voor onderweg.Zorg dat je je bootkaartje al hebt geregeld. We plannen op de boten van 12.45 uur (sneldienst) en 13.00 uur.

 

 

Lees verder

• Stilte wandeling met Nijkleaster met bezinning en verbinding. -25B-

02-04-2020

Organisator: Nijkleaster Jorwert

Nijkleaster Jorwert is een plek waar mensen tot rust kunnen komen en geïnspireerd raken. In de drukte van alledag is Nijkleaster een plek waar ruimte is voor stilte, bezinning en verbinding.  Tijdens het inspiratiefestival willen we proberen deze sfeer ook op het eiland te brengen. We gaan er een mooie ‘pelgrimstocht’  van maken - de weg is immers de bestemming - en nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. Neem zelf je eten en drinken mee en stevige wandelschoenen. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

• 

https://nijkleaster.frl/

 

 

 

Lees verder

• Natuurmozaïek maken met materialen uit de natuur. -09-

02-04-2020

Organisator: Mieke Wiegeraad

We gaan op pad en verkennen het eiland Terschelling. Onderweg verzamelen we materiaal uit de natuur/en of cultuur en verwerken dit  in een eigen persoonlijk natuurmozaïek. Je maakt een afdruk van Gods schepping om je heen.  Een geloofsafdruk, een levensspoor, een voetafdruk van de aarde…………. alles is mogelijk.  

 We werken op hout en klei. Wat moet je meenemen: Bij slecht weer neem regenkleding .Tasje waar je je materialen in kunt bewaren en drooghouden.

Lees verder

• Pubquiz over Geloof, Leven en Terschelling. -11-

02-04-2020

Organisator: Mieke Wiegeraad

Speel je graag een quiz en wil je je kennis testen?  Dan is deze pubquiz op jou lijf geschreven. Iedereen vanaf 13 jaar is welkom en kan zich individueel of in groepjes van 4 tot 6 personen  inschrijven en meedoen met de pubquiz. Als je je individueel inschrijft, dan wordt je ingedeeld in een groep. Welke groep wordt de quizkampioen van het Inspiratiefestival?

• 

Lees verder