Beleving binnen of buiten

• In de knoop, uit de knoop. Een creatief programma voor dorpskerken

03-04-2020

Een creatieve workshop waarin we al knopend verhalen en ideeën kunnen delen en op het spoor komen van verbindingen die al bestaan, maar die je tot nu toe niet zag. Wat kunnen de verschillende knopen ons leren over verbinding maken met het dorp, geloven in de dorpskerk, kerk en leefbaarheid en lichtere vormen van kerk-zijn? In deze workshop zul je ontdekken dat heel veel al voorhanden is, maar dat je soms in de knoop raakt door allerlei zaken, zoals tekort aan middelen of mensen. In deze workshop leer je te kijken vanuit kansen. Gegarandeerd een bevrijdende ervaring. Dus: trossen los!

Organisator: Dorpskerkambassadeurs Klaas Touwen en Betsy Nobel

 

Lees verder

• Geweldloze actie voor beginners

03-04-2020

Lijkt het je leuk om eens te proberen hoe het voelt om actie te voeren, of wil je juist jouw kennis over christelijk activisme delen? Samen maken we er een mooie workshop van! We gaan lekker buiten aan de slag met praktische tips en tricks zoals hoe een goede zitblokkade werkt. Maar we gaan ook in op de vraag hoe we ons als christenen verhouden tot onrecht, en waarom geweldloos verzet daar zo goed bij past. De vroege christenen waren dienstweigeraars en veel moderne actiebewegingen hebben hun tactieken geleend van christelijke bewegingen. Maar wat zijn specifiek christelijke vormen van geweldloosheid, en welke groepen zijn er in Nederland waar je je bij zou kunnen aansluiten? 

Herman is betrokken bij onder andere de Catholic Worker Amsterdam en Christian Climate Action Nederland.

Organisator: Herman van Veelen

 

Lees verder

• Ontmoeten van elkaar, Rwanda en jezelf

03-04-2020

Een ontmoeting met impact, aan de hand van vier levensdimensies en met Rwandese invloeden. Het wordt een ontmoeting met Rwanda, de samenleving, God en jezelf. 

We beginnen in Formerum bij onze kampeerboerderij met een welkomstdrankje en kennismaking en vervolgens gaan we op pad. In Midsland gaan we naar de Hervormde Kerk of ET10. Wie wil, loopt gezamenlijk met ons terug om na te praten. 

Organisator: Evelien Vrolijk en Hanneke van den Biggelaar 

 

Lees verder

• Rwandees Vieren

03-04-2020

Een ontmoeting op vierende wijze, aan de hand van de levensparels. Met Rwandese invloeden en sfeer. Graag in een sfeervolle ruimte, kaarslicht e.d. willen we ook toevoegen. Vooraf of nadien willen we een drankje samen drinken, tijd voor nader tot elkaar komen.  Vooraf of nadien is afhankelijk van jullie input (wat is handiger en passender).

Organisator: Evelien Vrolijk en Hanneke van den Biggelaar

Lees verder

• Van water en wijn – clown workshop

03-04-2020

Het eerste wonder dat Jezus doet, is op een bruiloft in het dorpje Kana. Maria roept zijn hulp in, de wijn is op en ze is bezorgd dat het op een teleurstelling zal uitdraaien. Dan verandert Jezus water in wijn, zodat het feest kan doorgaan. Iedereen op het feest is verwonderd over de smaak, de kleur en de vreugde van de goede wijn. 

In deze workshop gaan we dit verhaal verkennen vanuit de clown. De clown is het kleine kind in ons dat de wereld verwonderd en transparant tegemoet treedt. Open en nieuwsgierig maakt de clown contact met het verhaal en met de medespelers. We gaan spelen met verwarring, teleurstelling, de kunst van het proeven, de verwondering, nieuwsgierigheid en zich kunnen laten verrassen. Dat smaakt naar meer!

Organisator: Joyce Schoon

 

 

Lees verder

• Bijbellezen in het leerhuis / Lernen met LeV

03-04-2020

Lernen is meer dan ‘weten met je hoofd’. Lernen doe je met je hele wezen. Door samen te 'lernen' – samen bezig te zijn met vragen rond een bijbeltekst – ontdek je dat er meerdere, verschillende benaderingen van een verhaal of een tekst mogelijk zijn. Dat er meerdere manieren zijn waarop je tegen iets aan kunt kijken. 

In de Joodse uitlegtraditie is het dan ook gebruikelijk dat meerdere antwoorden naast elkaar blijven staan. Die antwoorden kunnen elkaar aanvullen, maar ook tegenspreken. En juist daardoor wordt de betekenis ruimer, krijgt het een diepere lading. 

Hoe vaak je ook met een tekst bezig bent geweest, hoeveel je er ook van weet, elke keer dat je met anderen aan de tekst 'lernt', openen zich nieuwe perspectieven.

Wat gaan we doen? 

Na een korte inleiding gaan we zelf aan de slag aan de hand van de methode voor leerhuizen van de Stichting LeV (Leren en Vernieuwen).

 

Organisator:

Dodo van Uden / Henk Scholder / Niek de Wilde / Birke Rapp 

Lees verder

• Pubquiz over Geloof, Leven en Terschelling

02-04-2020

Speel je graag een quiz en wil je je kennis testen?  Dan is deze pubquiz op jou lijf geschreven.

Iedereen vanaf 13 jaar is welkom en kan zich individueel of in groepjes van 4 tot 6 personen  inschrijven en meedoen met de pubquiz. Als je je individueel inschrijf, dan worden je ingedeeld in een groep. Welke groep wordt de quizkampioen van het Inspiratiefestival?

Organisator: Mieke Wiegeraad

Lees verder

• Contact? Neem een Kletskop!

02-04-2020

Het doel van de Kletskoppen is om mensen op een laagdrempelige manier echt contact te laten hebben. Dat dat anno 2020 niet altijd meer zo gemakkelijk is weet iedereen die wel eens om zich heen heeft gekeken in een bus of trein, een wachtkamer en vaak ook in een café. De meeste mensen zijn druk in de weer met elkaar of met hun mobiele telefoon. Het project Kletskop verbindt mensen en stimuleert het real live gesprek. In Nijmegen Noord doen we dat met een groep vrijwilligers uit de kerk. Een mooie manier van kerkelijke presentie. De Kletskoppen (zowel de bekers/glazen als de koekjes) worden gemaakt door mensen met een beperking.

Meer weten?
Kijk op www.kletskop.nl of volg ons op
Facebook: kletskop.nl

Organisator: Pioniersplek 4-friends

 

 

Lees verder

• Pelgrimeren náár Terschellling

02-04-2020

De pelgrimage van NS-station Franeker naar de boot in Harlingen is ongeveer 15 kilometer. In Franeker starten we de pelgrimage met een kort  moment van bezinning, daarna volgt een wandeling die waar mogelijk drukke doorgaande wegen vermijdt. Omdat de boot echt gehaald moet, kunnen we niet te veel pauzes inlassen. Enige wandelervaring zal van pas komen.

Praktische informatie: We vertrekken echt om 8.45 uur vanaf NS-station Franeker. Graag om 8.30 aanwezig zijn, wie met de trein van 8.35 komt kan uiteraard nog mee. Parkeren kan bij de Welkoop of bij het station. Er is bagagevervoer, neem zelf ‘water en brood’ mee voor onderweg.

Zorg dat je je bootkaartje al hebt geregeld. We plannen op de boten van 12.45 (sneldienst) en 13.00 uur.

Organisator: Nijkleaster Jorwert

 

 

Lees verder

• Stilte wandeling met Nijkleaster met bezinning en verbinding.

02-04-2020

Nijkleaster Jorwert is een plek waar mensen tot rust kunnen komen en geïnspireerd raken. In de drukte van alledag is Nijkleaster een plek waar ruimte is voor stilte, bezinning en verbinding.  Tijdens het inspiratiefestival willen we proberen deze sfeer ook op het eiland te brengen. We gaan er een mooie ‘pelgrimstocht’  van maken - de weg is immers de bestemming - en nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. Neem zelf je eten en drinken mee en stevige wandelschoenen. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

https://nijkleaster.frl/

Organisator: Nijkleaster Jorwert

 

 

Lees verder

• Natuurmozaïek maken met materialen uit de natuur

02-04-2020

Werk je graag met je handen en natuurlijke materialen ? Doe dan mee met deze workshop

We gaan op pad en verkennen het eiland Terschelling. Onderweg verzamelen we materiaal uit de natuur/en of cultuur en verwerken dit  in een eigen persoonlijk natuurmozaïek. Je maakt een afdruk van Gods schepping om je heen.  Een geloofsafdruk, een levensspoor, een voetafdruk van de aarde…………. alles is mogelijk.  We werken op hout en klei.

Wat moet je meenemen:
Bij slecht weer neem regenkleding
Tasje waar je je materialen in kunt bewaren en drooghouden

Organisator: Mieke Wiegeraad

 

Lees verder