Beleving binnen of buiten

Niet alleen praten en denken maar ook doen of voelen. Vaardigheden delen die kunnen helpen om mensen met heel hun hart, ziel en verstand te betrekken bij wat er speelt en als wezenlijk wordt beleefd. Dat kan binnen gebeuren maar ook midden in de inspirerende natuur van het eiland.

 

• Bijbelstudie vlakbij de golven: Jona en de elementen. -70-

26-04-2021

Organisator: Anneke van der Velde en Louis Bakker. Beiden een ruime ervaring als gemeentebegeleiders

Het kleine boekje Jona staat vol van existentiële-vragen die ook voor onze tijd relevant zijn. We lezen het boekje integraal aan de vloedlijn, door in een kring te ‘brevieren’. Vervolgens zijn er individuele reflectievragen en verwerkingsvragen waarbij de vier elementen worden ingezet: zand, water, wind en vuur. Een workshop die je in weer en wind bepaalt bij je belangrijkste levensvragen. Jona en de elementenof missionair zijn met Jona!  

Het kleine boekje Jona staat vol van existentiële vragen die ook voor onze tijd relevant zijn. We lezen het boekje integraal aan de vloedlijn, door in een kring te ‘brevieren’. Vervolgens zijn er individuele reflectievragen en verwerkingsvragen waarbij de vier elementen worden ingezet: zand, water, wind en vuur. Een workshop die je in weer en wind bepaalt bij je belangrijkste levensvragen. Jona en de elementen of missionair zijn met Jona!  

Ook geschikt voor jongeren

 

Lees verder

• Walk of Peace. with Cration -41-

21-02-2021

Organisator Taakgroep Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede uit de Raad van Kerken Nederland olv. Kees Nieuwerth (vicevoorzitter  Raad van Kerken NL.)

Een pelgrimagewandeling door bos en duin. Bij de start vertellen we eerst iets over het hoe en waarom de oproep tot een wereldwijde Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede van de Wereldraad van Kerken. Voor velen is de Pelgrimage van Gerechtigheid en Vrede nog nieuw. Onderweg komen we verschillende ‘staties’ tegen: 

1. Gerechtigheid (vluchtelingenwerk mmv. INLIA)

2. Vrede (kernwapenproblematiek mmv. PAX)

3. Heelheid van de schepping (mmv. Christian Climate Action/Extinction Rebellion)

 

De staties bieden actiemogelijkheden in het teken van gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping, die we toe kunnen passen in ons dagelijks leven en op kunnen zetten in de plaatsten waar we zelf wonen. Letterlijk: ‘Geloven in beweging’. We kunnen samen de natuur van Terschelling beleven o.m. door elkaar onderweg op bijzondere  planten en dieren te wijzen. 

De wandeling gaat over een afstand van maximaal zes kilometer en duurt ruim    

anderhalf uur. Geschikt voor alle leeftijden.

 

 

Lees verder

• Geweldloze actie voor beginners. -02-

03-04-2020

Organisator: Herman van Veelen

Lijkt het je leuk om eens te proberen hoe het voelt om actie te voeren, of wil je juist jouw kennis over christelijk activisme delen? We gaan lekker buiten aan de slag met praktische tips en tricks zoals hoe een goede zitblokkade werkt. Maar we gaan ook in op de vraag hoe we ons als christenen verhouden tot onrecht, en waarom geweldloos verzet daar zo goed bij past. 

 De vroege christenen waren dienstweigeraars en veel moderne actiebewegingen hebben hun tactieken geleend van christelijke bewegingen. Maar wat zijn specifiek christelijke vormen van geweldloosheid, en welke groepen zijn er in Nederland waar je je bij zou kunnen aansluiten? Samen maken we er een mooie workshop van!Herman is betrokken bij onder andere de Catholic Worker Amsterdam en Christian Climate Action Nederland.

Lees verder

• Natuurmozaïek maken met materialen uit de natuur. -09-

02-04-2020

Organisator: Mieke Wiegeraad

We gaan op pad en verkennen het eiland Terschelling. Onderweg verzamelen we materiaal uit de natuur/en of cultuur en verwerken dit  in een eigen persoonlijk natuurmozaïek. Je maakt een afdruk van Gods schepping om je heen.  Een geloofsafdruk, een levensspoor, een voetafdruk van de aarde…………. alles is mogelijk.  

 We werken op hout en klei. Wat moet je meenemen: Bij slecht weer neem regenkleding .Tasje waar je je materialen in kunt bewaren en drooghouden.

Lees verder

• Contact? Neem een Kletskop! -14-

02-04-2020

Organisator: Pioniersplek 4-friends

Het doel van de Kletskoppen is om mensen op een laagdrempelige manier echt contact te laten hebben. Dat dat anno 2020 niet altijd meer zo gemakkelijk is weet iedereen die wel eens om zich heen heeft gekeken in een bus of trein, een wachtkamer en vaak ook in een café. De meeste mensen zijn druk in de weer met elkaar of met hun mobiele telefoon. 

 Het project Kletskop verbindt mensen en stimuleert het real live gesprek. In Nijmegen Noord doen we dat met een groep vrijwilligers uit de kerk. Een mooie manier van kerkelijke presentie. De Kletskoppen (zowel de bekers/glazen als de koekjes) worden gemaakt door mensen met een beperking.
Meer weten? 
Kijk op www.kletskop.nl of volg ons op Facebook: kletskop.nl

 

 

Lees verder

• Stilte wandeling met Nijkleaster met bezinning en verbinding. -25B-

02-04-2020

Organisator: Nijkleaster Jorwert

Nijkleaster Jorwert is een plek waar mensen tot rust kunnen komen en geïnspireerd raken. In de drukte van alledag is Nijkleaster een plek waar ruimte is voor stilte, bezinning en verbinding.  Tijdens het inspiratiefestival willen we proberen deze sfeer ook op het eiland te brengen. We gaan er een mooie ‘pelgrimstocht’  van maken - de weg is immers de bestemming - en nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. Neem zelf je eten en drinken mee en stevige wandelschoenen. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

• 

https://nijkleaster.frl/

 

 

 

Lees verder

• Pelgrimeren náár Terschellling. -25A-

02-04-2020

Organisator: Nijkleaster Jorwert

De pelgrimage van NS-station Franeker naar de boot in Harlingen is ongeveer 15 kilometer. In Franeker starten we de pelgrimage met een kort moment van bezinning, daarna volgt een wandeling die waar mogelijk drukke doorgaande wegen vermijdt. Omdat de boot echt gehaald moet, kunnen we niet te veel pauzes inlassen. Enige wandelervaring zal van pas komen.

 Praktische informatie: We vertrekken echt om 8.45 uur vanaf NS-station Franeker. Graag om 8.30 aanwezig zijn, wie met de trein van 8.35 komt kan uiteraard nog mee. Parkeren kan bij de Welkoop of bij het station. Er is bagagevervoer, neem zelf ‘water en brood’ mee voor onderweg. Zorg dat je je bootkaartje al hebt geregeld. We plannen op de boten van 12.45 uur (sneldienst) en 13.05 uur.

 

 

Lees verder

• Pubquiz over geloofsleven, Terschelling en het Festival (hart, ziel, bezieling). -11-

02-04-2020

Organisator: Mieke Wiegeraad

Wil je graag je verstand met Hart en Ziel inzetten en je kennis over geloof, leven en Terschelling testen en in een team er plezier aan beleven? Dan is de Pubquiz op jouw lijf geschreven. Iedereen vanaf 13 jaar is welkom. Individueel of in groepen van 4 tot 6 personen. Als je je individueel inschrijft, dan word je in een groep ingedeeld. Welke groep wordt de Pubquizkampioen van het Inspiratiefestival?

 

• Groepen van 4 tot 6 spelers spelen de Pubquiz op het Inspiratiefestival. Zij strijden tegen elkaar in quizvorm . Ze krijgen vragen die ze moeten oplossen. Deze gaan over Inspiratie, geloof, leven en Terschelling. Welke groep wordt  kampioen? Het is een sociale activiteit: je kennis testen op gebied van ( chr.) geloof, leven en Terschelling. In de plaatselijke gemeente is deze activiteit ook goed toepasbaar, gericht op hun eigen kerk, dorp, buurt en wijk.  

Lees verder