PERMANENTE INSPIRATIE

 

Hier vind je tijdens het festival ‘permanente inspiratie’: onderdelen van het totale programma waar je je niet voor hoeft in te schrijven. Waar je gewoon in en uit kunt lopen, een praatje maken, stil kunt worden, mee gaat doen, tegenaan kunt lopen, aan kunt schuiven of gewoon even neerploffen. Onverwachte verrassende en inspirerende momenten onderweg. Soms worden er richt-tijden aangegeven als dat nodig is. Zo ben je er dan toevallig precies op het juiste moment.

• Kunst in de kerk

03-08-2021

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven 

Eilander kunst-expositie in de Meslânzer Kerk

(op vrijdag en zaterdag)

Tussen 13.30 uur en 17.00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in de Meslânzer kerk. Hier worden we onthaald door eilander kunstenaars. De één professioneel de ander uit hobby. Maar allemaal even geïnspireerd door de liefde voor het eiland, het leven en wat daar bovenuit stijgt. In lichte en donkere tinten en alles daar tussenin. Ieder met eigen materiaal en een eigen gevoel voor spirit.

Lees verder

• ET-10 café: Gezellige nazit met speakerscorner, muziek en pupquiz

03-08-2021

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven

 

Vrijdagavond en Zaterdagavond vanaf 22.15 uur

Aan het einde van de dag nog even gezellig nazitten in ET-10 café. Alle kans op een speakerscorner die spontaan op-popt. Idem: live muziek. En in ieder geval is Mieke Wiegeraad er met haar pupquiz. Schuif maar aan.

 

Lees verder

• Het eiland: even lekker genieten op eigen wijze!

03-08-2021

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven

 

Organisator: Laat mij maar even……

Je bent op Terschelling: inderdaad één grote groene kathedraal!

Vergeet niet om in het samenstellen van je eigen programma ook even lekker de natuur in te gaan. Tussen alle indrukken die je opdoet even het strand op, het bos of het duin in. Lekker fietsen, wandelen, even niks……… hééééééééééééérlijk genieten!

Lees verder

• PERMANENTE INSPIRATIEMARKT. -50-

03-08-2021

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven

(op vrijdag en zaterdag)

 

In ET-10 kun je te allen tijde even binnenlopen.

Hier is een permanente inspiratiemarkt ingericht om rond te snuffelen: boeken, folders, kranten, brochures, tijdschriften, enz.

Alles gericht op praktisch gebruik.

Met boekenstands van: 

Docete, Narratio (met de allerlaatste voorraden), NBG, Adveniat, Zalige Zalm, 

Dienstencentrum boekjes en actuele publicaties, Raad van kerken, ……

 

Maar natuurlijk kun je hier ook gewoon even gezellig neerploffen

om even bij te praten met of gewoon iemand toevallig te ontmoeten:

‘Een bakje koffie/thee doen’ 

‘Koppie soep’ met of zonder een broodje of iets hartigs

of juist een hartversterkertje als spiritualia

 

Wees welkom!

Lees verder

• Contact? Neem een Kletskop! -14-

03-08-2021

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven

Organisator: Wilma Hartogsveld (op vrijdag en op zaterdag)

Terwijl je ‘een bakje doet’ in ET-10 kun je gelijktijdig kennismaken met kletskoppen. Het doel van de Kletskoppen is om mensen op een laagdrempelige manier echt contact te laten hebben. Dat dat anno 2020 niet altijd meer zo gemakkelijk is weet iedereen die wel eens om zich heen heeft gekeken in een bus of trein, een wachtkamer en vaak ook in een café. De meeste mensen zijn druk in de weer met elkaar of met hun mobiele telefoon. 

 Het project Kletskop verbindt mensen en stimuleert het real live gesprek. In Nijmegen Noord doen we dat met een groep vrijwilligers uit de kerk. Een mooie manier van kerkelijke presentie. De Kletskoppen (zowel de bekers/glazen als de koekjes) worden gemaakt door mensen met een beperking.
Meer weten? 
Kijk op www.kletskop.nl of volg ons op Facebook: kletskop.nl

 

 

Lees verder

• Symbolisch schikken : Sprekende tafel -55-

02-08-2021

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven

organisator: Hanneke Maassen en Madeleine Last (op zaterdag)

Een vrijplaats met smaakmakers, liefdetaal in de natuur 

 

In de wereld van het afgelopen jaar was er geen schaarste aan tijd maar vonden we het moeilijk om creatief te experimenteren, nieuwe dingen te leren, zo zonder de ander in onze nabijheid. Samen ontdekken, samen verwonderen, samen kletsen en filosoferen, muziek maken en lachen. Maar ook samen vieren en delen het kwam er niet van. Mede veroorzaakt door de makers van de symbolische bloemschiksuggesties van de PKN.

 

Sprekende tafel is een plek om even te rusten, te kijken, te praten, te zien, te horen en te doen. De tafel is bij uitstek de plek om te genieten, te verbinden, te doen en te ontmoeten. Is het niet de plek waar we woorden proeven, de taal van de liefde spreken en een vrijplaats om te dromen? Laat je verleiden door gedachten, natuur en symboliek. Kom voorbij en schuif ‘aan’ , zoek de tafel op het grasveld bij ET10.  

 

Hanneke Maassen is projectleider (idee, uitwerking en ontwerp) van de landelijke ontwerpgroep Symbolisch Bloemschikken. Er is alle gelegenheid om met Hanneke om de picknicktafel te gaan zitten en te delen in initiatieven.   

 

Lees verder

• Vrolijke pubquiz. -11-

02-08-2020

voor dit programma hoef je je niet in te schrijven

Organisator: Mieke Wiegeraad  (op zaterdag)

 

Ontspannen in het kerkcafé en tussen alle gezelligheid prikkelt de pubquiz hart en ziel en zinnen.

 

 

Lees verder