Programma

Een gevarieerd programma aan lezingen, workshops, getijdenvieringen, discussies, theater en meditaite is er voor elk wat wils. Of u nu op zoek bent naar spiritualiteit en inspiratie, naar verdieping en inhoud, naar creatieve werkvormen of andere vormen van geloofsbeleving.

Hieronder een aantal voor u op een rijtje gezet.

• Het goede leven

03-04-2020

Bij Luther thuis was het doorgaans een vrolijke boel, met etende en drinkende gasten. In huize Calvijn was het stukken stiller, somberder zelfs. Calvijn was bepaald geen feestbeest. Ook zijn volgelingen tot in onze tijd hebben soms moeite het leven voluit te vieren. Een zekere zwaarmoedigheid hangt over hun bestaan: het leven is om te beginnen geen pretje. 

Toegegeven: dat is vaak waar. De moderne wereld stelt ons voor oneindig veel nieuwe vragen, uitdagingen en beslissingen, op persoonlijk vlak en op maatschappelijk terrein. Hoe reageer je daarop, als je ‘het goede leven’ wilt leiden? 

Kees Posthumus zoekt in liedjes en verhalen naar antwoorden op de vraag hoe het goede leven er uit kan zien voor mensen van vandaag. Hij gaat daarvoor te rade bij verhalen uit de Bijbel en andere wereldliteratuur, bij theologen en koks, filosofen en activisten, feestvarkens en grappenmakers. En bij zichzelf. 

Organisator: Kees Posthumus 

 

Lees verder

• PKN, de musical

03-04-2020

Roos is een actief kerkenraadslid van de Protestantse Gemeente in welke stad dan ook. Samen met haar collega-kerkenraadsleden houdt zij de gemeente draaiende, dwars door alles heen. Pim is net in de gemeente komen wonen en heeft helemaal niets met welke kerk of welk geloof dan ook. Toch kruisen hun wegen elkaar, met onverwachte en spannende gevolgen. Helaas, hun liefde lijkt geen kans van slagen te hebben, de verschillen zijn te groot. Gelukkig komt het allemaal goed, want ‘het is een musical’… In een vrolijke en optimistische finale wordt het publiek betrokken. De musical heeft een actuele spits: de toekomst van kerkelijke gemeenschappen in Nederland.

‘PKN, de musical’ is zowel een musical als een parodie op een musical. De voorstelling wordt overal in het land gespeeld, steeds op maat gemaakt, en vormt een klinkend, vrolijk en succesvol onderdeel van een vrijwilligersavond en andere feestelijke bijeenkomst.

Organisator: Kees Posthumus (spel en zang) & Juul Beerda (accordeon)

 

Lees verder

• Dwars door de Bijbel!

03-04-2020

De torenbouw van Babel, in allerlei talen. De vlucht van Jozef, Maria en hun bijzondere zoon naar Egypte. De barmhartige Samaritaan verteld vanuit de man langs de kant van de weg, de verloren zoon en zijn chagrijnige broer. De overspelige vrouw, met haar kant van het verhaal. Alle ongemakkelijke liefdes, alle menselijke teleurstellingen, alle wonderlijke wonderen. De profeten Amos en Jona, in een meezinger. De brieven van Paulus, zojuist bezorgd. De storm op het meer, interactief. Binnen ruim een uur bent u weer helemaal up-to-date met de Bijbel. 

Organisator: Kees Posthumus

 

Lees verder

• De poppenspeler van Warschau

03-04-2020

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Een tienerjongen probeert te overleven in het getto van Warschau.  In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt. 

Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?  

Organisator: Gottfrid van Eck & Pauline Seebregts

 

Lees verder

• Bonhoeffer – Wie ben ik?

03-04-2020

Bonhoeffer – Wie ben ik?

Theatervoorstelling over de prijs van de vrijheid

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding verdiept Kees van der Zwaard zich in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer. Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. 

 

Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. Vanuit de gevangenis schreef hij brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten.

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem. Ook zij zal als zijn verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn.

Organisator: Kees van der Zwaard en Roosmarijn Tuenter

 

Lees verder

• GroeneKerken in actie

03-04-2020

Organisator: Lokale Groene kerk

Lees verder

• In de knoop, uit de knoop. Een creatief programma voor dorpskerken

03-04-2020

Een creatieve workshop waarin we al knopend verhalen en ideeën kunnen delen en op het spoor komen van verbindingen die al bestaan, maar die je tot nu toe niet zag. Wat kunnen de verschillende knopen ons leren over verbinding maken met het dorp, geloven in de dorpskerk, kerk en leefbaarheid en lichtere vormen van kerk-zijn? In deze workshop zul je ontdekken dat heel veel al voorhanden is, maar dat je soms in de knoop raakt door allerlei zaken, zoals tekort aan middelen of mensen. In deze workshop leer je te kijken vanuit kansen. Gegarandeerd een bevrijdende ervaring. Dus: trossen los!

Organisator: Dorpskerkambassadeurs Klaas Touwen en Betsy Nobel

 

Lees verder

• Geweldloze actie voor beginners

03-04-2020

Lijkt het je leuk om eens te proberen hoe het voelt om actie te voeren, of wil je juist jouw kennis over christelijk activisme delen? Samen maken we er een mooie workshop van! We gaan lekker buiten aan de slag met praktische tips en tricks zoals hoe een goede zitblokkade werkt. Maar we gaan ook in op de vraag hoe we ons als christenen verhouden tot onrecht, en waarom geweldloos verzet daar zo goed bij past. De vroege christenen waren dienstweigeraars en veel moderne actiebewegingen hebben hun tactieken geleend van christelijke bewegingen. Maar wat zijn specifiek christelijke vormen van geweldloosheid, en welke groepen zijn er in Nederland waar je je bij zou kunnen aansluiten? 

Herman is betrokken bij onder andere de Catholic Worker Amsterdam en Christian Climate Action Nederland.

Organisator: Herman van Veelen

 

Lees verder

• Fier en bevrijd op sabbat

03-04-2020

Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs en interactief onderzoek je hoe jij, met anderen een bijbelverhaal beleeft. Wat heeft de genezing van de vrouw met de sabbat te maken? Welke ervaringen van gebondenheid en bevrijding herkennen wij door het spelen van dit verhaal? Via duidelijke en creatieve opdrachten, kom je dichter bij de gebeurtenissen in dit verhaal en wissel je met anderen uit welk nieuw perspectief hierdoor ontstaat.

Annette Merz is hoogleraar Nieuwe Testament aan de Protestantse-Theologische Universiteit en opgeleid als begeleider van bibliodrama

Cocky Fortuin-van der Spek is docent bibliodrama bij Stichting de 7evende Hemel en het Centrum voor Bibliodrama

Organisator: Cocky Fortuin-van der Spek en Annette Merz

 

Lees verder

• De Bijbel - geen gesloten boek dankzij bibliodrama!

03-04-2020

Organisator: Annette Merz en Bas van den Berg

 

Lees verder

• “voorbij de grenzen”

03-04-2020

Grenzen, je hebt ze in soorten:

hekken, muren, rivieren, kloven, zeeën…..

Ze brengen fysiek scheiding aan tussen hier en daar,

vaak op zo’n manier dat er geen doorkomen aan is.

Grenzen, je hebt ze ook in je hoofd.

Ook daar brengen ze scheiding aan, 

ook daar zijn ze soms niet om door te komen.

Tenzij…..

je ermee speelt:

in muziek, in poëzie, als een vogel.

Want: de gedachten zijn vrij!

Organisator: Muziek- en poëziegroep Achterom

 

Lees verder

• Ontmoeten van elkaar, Rwanda en jezelf

03-04-2020

Een ontmoeting met impact, aan de hand van vier levensdimensies en met Rwandese invloeden. Het wordt een ontmoeting met Rwanda, de samenleving, God en jezelf. 

We beginnen in Formerum bij onze kampeerboerderij met een welkomstdrankje en kennismaking en vervolgens gaan we op pad. In Midsland gaan we naar de Hervormde Kerk of ET10. Wie wil, loopt gezamenlijk met ons terug om na te praten. 

Organisator: Evelien Vrolijk en Hanneke van den Biggelaar 

 

Lees verder

• Rwandees Vieren

03-04-2020

Een ontmoeting op vierende wijze, aan de hand van de levensparels. Met Rwandese invloeden en sfeer. Graag in een sfeervolle ruimte, kaarslicht e.d. willen we ook toevoegen. Vooraf of nadien willen we een drankje samen drinken, tijd voor nader tot elkaar komen.  Vooraf of nadien is afhankelijk van jullie input (wat is handiger en passender).

Organisator: Evelien Vrolijk en Hanneke van den Biggelaar

Lees verder

• In zee met Jona, workshop Bijbelse verhalen vertellen

03-04-2020

We doen o.a. een rol-interview en andere korte opdrachten om van ons verhaal een ik-vertelling te maken. We leren zoveel mogelijk gebruik te maken van actieve, directe taal om je eigen inlevingsvermogen en de betrokkenheid van je publiek te verhogen.

 

Organisator: Gottfrid van Eck

 

Lees verder

• Van water en wijn – clown workshop

03-04-2020

 Het eerste wonder dat Jezus doet, is op een bruiloft in het dorpje Kana. Maria roept zijn hulp in, de wijn is op en ze is bezorgd dat het op een teleurstelling zal uitdraaien. Dan verandert Jezus water in wijn, zodat het feest kan doorgaan. Iedereen op het feest is verwonderd over de smaak, de kleur en de vreugde van de goede wijn. 

In deze workshop gaan we dit verhaal verkennen vanuit de clown. De clown is het kleine kind in ons dat de wereld verwonderd en transparant tegemoet treedt. Open en nieuwsgierig maakt de clown contact met het verhaal en met de medespelers. We gaan spelen met verwarring, teleurstelling, de kunst van het proeven, de verwondering, nieuwsgierigheid en zich kunnen laten verrassen. Dat smaakt naar meer!

Organisator: Joyce Schoon

 

 

Lees verder

• Verhalen in Beweging

03-04-2020

Met bibliodrama breng je een bijbelverhaal opnieuw tot leven. Je onderzoekt het verhaal met al je vermogens: fysiek, mentaal, sociaal, moreel en spiritueel. Zo verken je met anderen jouw verhouding tot het verhaal in de speelruimte die we met elkaar creëren. Het verhaal dat wij onderzoeken in deze werkplaats is het verhaal van Naäman [2 Kon 5]. In het nagesprek is er ruimte om te delen met elkaar tot welke inzichten je komt door een verhaal op deze manier te ervaren en beleven.

Bas van den Berg en Cocky Fortuin van der Spek zijn ervaren spel- en bibliodrama docenten, verbonden met Stichting de 7evende Hemel. De 7evende Hemel is een netwerk van creatieve theologen en andere professionals die actief zijn op de snijvlakken van kerk, bijbel, creativiteit en kunst.

Organisator: Bas van den Berg en Cocky Fortuin van der Spek

 

Lees verder

• Verhalen creëren en vertellen

03-04-2020

 Via een duidelijke opdracht leer je hoe je een nieuw verhaal kan laten ontstaan. Daarbij maak je gebruik van alle zintuigen. Je deelt  verhalen met elkaar en ervaart welke mogelijkheden je hebt om te werken met responsies op je verhaal. Zo zie je hoe verhalen in samenspel tot leven komen. 

 Verhalen verbinden mensen

verhalen verbinden momenten in de tijd

verhalen verbinden de binnenwereld met de buitenwereld.

Bas  van den Berg en Cocky Fortuin-van der Spek zijn beiden auteur van het boek Verhalen verbinden, ruimte voor vertellen op school en Bas schreef het boek: Wijs worden met bronverhalen, een praktijk- en visieboek voor leraren in het basisonderwijs. 

Organisator: Cocky Fortuin-van der Spek en Bas van den Berg, 7evende Hemel

 

 

 

 

Lees verder

• Heimwee naar het paradijs?

03-04-2020

 Terschelling 2020 

Je geniet van de paradijselijke natuur van Terschelling. Tegelijkertijd weet je: deze paradijselijkheid wordt bedreigd. De schepping klaagt om wat haar aantast. Je voelt haar roep om respect en herstel. Liefde, angst of heimwee naar het ongerepte – wat nodigt je uit om op haar roep in te gaan? Een workshop om ‘groene’ inspiratie op te doen d.m.v. bibliodans. 

Bibliodans is: creatief dansen geïnspireerd door Bijbelteksten. Je hoeft geen ballerina te zijn om mee te kunnen doen. Nieuwsgierigheid naar deze werkvorm is genoeg. Je danst in een ontspannen sfeer. Je krijgt duidelijke aanwijzingen hoe je een tekst in dans kunt verbeelden. Wereldmuziek zet de toon en geeft plezier.

https://www.7evendehemel.nl/wp-content/uploads/2019/11/36A0391.jpg

 

Organisator: Riëtte Beurmanjer

 

 

 

 

 

Lees verder

• Bibliodans: ‘Ik danste die morgen toen de schepping begon’

03-04-2020

Bij dit danslied uit het liedboek (839) kun je niet blijven zitten. De aanstekelijke melodie uit de traditie van de Shakers zet je aan tot bewegen. Laat je ook de woorden op in je werken, dan openen zich nieuwe lagen. Want wie danst hier eigenlijk? Een lichtvoetige dansworkshop op diepzinnig bodem, waarin vrije dans afgewisseld wordt met meditatie en gebed. 

In bibliodans beweeg je op een vrije manier met een bijbelse thema. Het is geloven met hart, hoofd, lijf en leden. Mensen die nooit dansen, mensen die schroom hebben om te dansen, mensen die van dansen houden, mensen die puur nieuwsgierig zijn, - iedereen kan meedoen, want iedereen zoekt z’n eigen beweging.

Susanne de Jong-Tennekes is theoloog, bibliodansdocent en in opleiding tot haptotherapeut. Ze werkt in het Dominicanenklooster Zwolle en maakt deel uit van de Zevende Hemel (www.7evendehemel.nl)

Organisator: Susanne de Jong-Tennekes

 

 

 

Lees verder

• Waag het (Gods) verbond te maken

03-04-2020

De wind en het water, het land en het water… Het eiland brengt ons tot rust én woelt ons leven om. De aarde is ons in handen gegeven, een regenboog tussen hemel en aarde, wat een prachtig aanbod deed God aan Noach en alle generaties na hem! Op het eiland kun je het intens ervaren, het besef dat dit aanbod een geschenk is, kan diep tot je doordringen. 

Maar wat doen wij met dit aanbod in ons eigen leven, op de plaatsen waar wij wonen en werken? In deze workshop Bibliodans onderzoeken we dit aanbod en ons antwoord in beweging. 

Bibliodans is een methode om door beweging teksten of afbeeldingen te onderzoeken en in relatie te komen met jezelf, met de aarde, de ander en de Ander. Ervaring is niet nodig. Levendige en verstillende muziek maakt het bewegen tot een beleving: speels en serieus. 

Organisator: Leonie van Straaten

 

 

 

Lees verder

• Tijd voor alles?

03-04-2020

Op een speelse en intuïtieve manier ga je als groep de lege ruimte in en ontstaat er op muziek verbinding tussen woord en beweging. Ongedwongen maak je samen een theatrale compositie die betekenis krijgt door de kracht van het juiste moment. Om mee te doen is ervaring met theater of dans niet nodig, voldoende nieuwsgierigheid wel.

 

Organisator: Sigrid Braam

 

Lees verder

• Het gedeelde verhaal van een beschadigde moraal

03-04-2020

Wie lijdt aan moral injury heeft niet alleen lichamelijke wonden maar is ook verwond op het morele vlak. Dat roept intense vragen op over verantwoordelijkheid en schuld en gaat gepaard met gevoelens van pijn, woede en schaamte. Deze gevoelens zijn geen tekenen van een ziektebeeld, maar wijzen erop dat er diepe morele waarden op het spel staan. Dat raakt niet alleen de directbetrokkenen, maar ook de samenleving als geheel. Geestelijke verzorgers bij de krijgsmacht staan militairen, veteranen en hun familie hierin bij. Hoe doen ze dat? En wat kunnen we in de kerk van hen leren? Hoe zouden kerk en samenleving betrokken kunnen zijn op teruggekeerde militairen? Wat zou je als kerkelijk betrokkene kunnen betekenen voor mensen die moreel verwond zijn? En wat zou je van hen kunnen leren? In deze workshop verkennen we deze vragen aan de hand van verhalen uit de praktijk en de literatuur.

 

Organisator: Pieter Vos, bijzonder hoogleraar geestelijke verzorging bij de krijgsmacht aan de PThU

 

Ko Sent, Protestants geestelijk verzorger bij de krijgsmacht

 

Lees verder

• Migratie 5: Theaterstuk over vluchteling zijn

03-04-2020

Dit wordt verder aangevuld wanneer de afspraken met de artist/Toneelhuis definitief worden. 

 

Organisator: Prof. Dr. Dorottya Nagy & Dr. Daniëlle Phillips-Koning (coördinatoren)

 

Lees verder

• Migratie 4 Nieuwe Buren en het leven zonder angst

03-04-2020

Dit wordt later ingevuld.

 

Organisator: 

Prof. Dr. Dorottya Nagy & Dr. Daniëlle Phillips-Koning (coördinatoren) i.s.m. Karel Jungheim

Specialist binnenlands diaconaat – Vluchtelingen en migranten (Kerk in Actie)

Lees verder

• Migratie 3. “We moeten dóór - niet met ontkenning maar met besef”- gezamenlijke verwerking slavernijverleden in Nederland

03-04-2020

300 jaar slavernijverleden werkt door in de belevingswereld van alle betrokkenen en is deel van de culturele erfenis van de Nederlandse samenleving. Deze erfenis is van invloed op de manier waarop ‘zwart’ en ‘wit’ zichzelf en elkaar zien als onderdeel van de maatschappij. Ons culturele archief bestaat uit de vooronderstellingen, interpretatiekaders, angsten en denkbeelden die ons met de paplepel zijn ingegeven. Letterlijk bijna; het begint in de wieg en gaat ons hele leven door via de omgeving waarin wij leven, het onderwijs dat wij volgen, de boeken die wij lezen, de films en theaters die wij bezoeken en de TV-programma’s die wij bekijken. Dit heeft een functie: ieder mens moet weten hoe hij of zij zich kan handhaven te midden van anderen. 

Ons cultureel archief lijkt op een gewoon archief. Er zit van alles in, en vaak zijn wij er ons niet bewust van wat wij hebben opgeborgen. Maar het gaat verder. Ons culturele archief bepaalt ook onze manier van denken, de manier waarop ‘wit’ denkt over ‘zwart’, maar ook de manier waarop ‘zwart’ denkt over ‘wit’. 

In deze workshop wordt gewerkt met beelden, verhalen en gesprek.

 

Organisator:

Prof. Dr. Dorottya Nagy & Dr. Daniëlle Phillips-Koning (coördinatoren) i.s.m. Mw. Bianca Gallant

 

Lees verder

• Migratie 2: Samen kerk zijn in Nederland: Internationale en migrantenkerken

03-04-2020

Dit wordt verder aangevuld wanneer onze sprekers definitief zijn.

 

Organisator: 

Prof. Dr. Dorottya Nagy & Dr. Daniëlle Phillips-Koning (coördinatoren) i.s.m. SKIN (Samen Kerk in Nederland)

 

Lees verder

• Migratie 1 Hoe bouw je communities met mensen uit verschillende culturen?

03-04-2020

Vlucht Voorwaarts is een initiatief dat ‘nieuwe’ Nederlanders (statushouders) en ‘gevestigde’ Nederlanders bij elkaar brengt – niet op conceptueel of beleidsniveau maar met de voeten in de klei. In de afgelopen 4 jaar heeft Vlucht Voorwaarts een rijke ervaring opgebouwd in het vormen, faciliteren en toerusten van interculturele vriendschappen en gemeenschappen. Doel is wederzijdse integratie: dat stads- of dorpsgenoten elkaar leren kennen, van elkaar leren en elkaar kunnen ondersteunen. In deze workshop vertellen leiders van Vlucht Voorwaarts over hun ervaring met het opbouwen van 

interculturele communities. Ze vertellen hun verhaal niet alleen om te inspireren, maar ook om praktische tools mee te geven waar zowel individuen als kerkgemeenschappen die contact met statushouders in hun stad of dorp willen ontwikkelen mee aan de slag kunnen.

 

Organisator: 

Prof. Dr. Dorottya Nagy & Dr. Daniëlle Phillips-Koning (coördinatoren) i.s.m. Vlucht Voorwaarts

 

Lees verder

• Parelvissen met De Zalige Zalm

03-04-2020

Bij binnenkomst maken we een foto van u die de cover van uw eigen blad zal sieren. Vervolgens kunt u op uw gemak langs een collectie van pareltjes lopen die we voor u opdiepten uit de zee van kerkbladen. Na afloop krijgt u uw eigen kerkmagazine mee.

Zo doet u ideeën op voor uw eigen kerkblad. Naast alle informatie die het kerkblad biedt is het immers ook een medium voor inspiratie. Met uw kerkblad bereikt u gemeenteleden of parochianen die weliswaar geen regelmatige kerkgangers zijn, maar die wel tot uw kerkgemeenschap behoren. 

Wees missionair, ook binnen uw eigen kerk. Laat álle gemeenteleden of parochianen delen in het verhaal van geloof, hoop en liefde. Verleid ze tot kerkelijke betrokkenheid door oog te hebben voor iedereen die tot uw kerkgemeenschap behoort. Kom parelvissen bij De Zalige Zalm. We zien naar u uit!

Organisator:

De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie

Lees verder

• Bijbellezen in het leerhuis / Lernen met LeV

03-04-2020

Lernen is meer dan ‘weten met je hoofd’. Lernen doe je met je hele wezen. Door samen te 'lernen' – samen bezig te zijn met vragen rond een bijbeltekst – ontdek je dat er meerdere, verschillende benaderingen van een verhaal of een tekst mogelijk zijn. Dat er meerdere manieren zijn waarop je tegen iets aan kunt kijken. 

In de Joodse uitlegtraditie is het dan ook gebruikelijk dat meerdere antwoorden naast elkaar blijven staan. Die antwoorden kunnen elkaar aanvullen, maar ook tegenspreken. En juist daardoor wordt de betekenis ruimer, krijgt het een diepere lading. 

Hoe vaak je ook met een tekst bezig bent geweest, hoeveel je er ook van weet, elke keer dat je met anderen aan de tekst 'lernt', openen zich nieuwe perspectieven.

Wat gaan we doen? 

Na een korte inleiding gaan we zelf aan de slag aan de hand van de methode voor leerhuizen van de Stichting LeV (Leren en Vernieuwen).

 

Organisator:

Dodo van Uden / Henk Scholder / Niek de Wilde / Birke Rapp 

Lees verder

• Contact? Neem een Kletskop!

02-04-2020

Het doel van de Kletskoppen is om mensen op een laagdrempelige manier echt contact te laten hebben. Dat dat anno 2020 niet altijd meer zo gemakkelijk is weet iedereen die wel eens om zich heen heeft gekeken in een bus of trein, een wachtkamer en vaak ook in een café. De meeste mensen zijn druk in de weer met elkaar of met hun mobiele telefoon. Het project Kletskop verbindt mensen en stimuleert het real live gesprek. In Nijmegen Noord doen we dat met een groep vrijwilligers uit de kerk. Een mooie manier van kerkelijke presentie. De Kletskoppen (zowel de bekers/glazen als de koekjes) worden gemaakt door mensen met een beperking.

Meer weten?
Kijk op www.kletskop.nl of volg ons op
Facebook: kletskop.nl

Organisator: Pioniersplek 4-friends

 

 

Lees verder

• Pelgrimeren náár Terschellling

02-04-2020

De pelgrimage van NS-station Franeker naar de boot in Harlingen is ongeveer 15 kilometer. In Franeker starten we de pelgrimage met een kort  moment van bezinning, daarna volgt een wandeling die waar mogelijk drukke doorgaande wegen vermijdt. Omdat de boot echt gehaald moet, kunnen we niet te veel pauzes inlassen. Enige wandelervaring zal van pas komen.

Praktische informatie: We vertrekken echt om 8.45 uur vanaf NS-station Franeker. Graag om 8.30 aanwezig zijn, wie met de trein van 8.35 komt kan uiteraard nog mee. Parkeren kan bij de Welkoop of bij het station. Er is bagagevervoer, neem zelf ‘water en brood’ mee voor onderweg.

Zorg dat je je bootkaartje al hebt geregeld. We plannen op de boten van 12.45 (sneldienst) en 13.00 uur.

Organisator: Nijkleaster Jorwert

 

 

Lees verder

• Stilte wandeling met Nijkleaster met bezinning en verbinding.

02-04-2020

Nijkleaster Jorwert is een plek waar mensen tot rust kunnen komen en geïnspireerd raken. In de drukte van alledag is Nijkleaster een plek waar ruimte is voor stilte, bezinning en verbinding.  Tijdens het inspiratiefestival willen we proberen deze sfeer ook op het eiland te brengen. We gaan er een mooie ‘pelgrimstocht’  van maken - de weg is immers de bestemming - en nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. Neem zelf je eten en drinken mee en stevige wandelschoenen. Locatie wordt nog bekend gemaakt.

https://nijkleaster.frl/

Organisator: Nijkleaster Jorwert

 

 

Lees verder

• Natuurmozaïek maken met materialen uit de natuur

02-04-2020

Werk je graag met je handen en natuurlijke materialen ? Doe dan mee met deze workshop

We gaan op pad en verkennen het eiland Terschelling. Onderweg verzamelen we materiaal uit de natuur/en of cultuur en verwerken dit  in een eigen persoonlijk natuurmozaïek. Je maakt een afdruk van Gods schepping om je heen.  Een geloofsafdruk, een levensspoor, een voetafdruk van de aarde…………. alles is mogelijk.  We werken op hout en klei.

Wat moet je meenemen:
Bij slecht weer neem regenkleding
Tasje waar je je materialen in kunt bewaren en drooghouden

Organisator: Mieke Wiegeraad

 

Lees verder

• Pubquiz over Geloof, Leven en Terschelling

02-04-2020

Speel je graag een quiz en wil je je kennis testen?  Dan is deze pubquiz op jou lijf geschreven.

Iedereen vanaf 13 jaar is welkom en kan zich individueel of in groepjes van 4 tot 6 personen  inschrijven en meedoen met de pubquiz. Als je je individueel inschrijf, dan worden je ingedeeld in een groep. Welke groep wordt de quizkampioen van het Inspiratiefestival?

Organisator: Mieke Wiegeraad

Lees verder