05 • Leven in de balans met de natuur - Meditatieproeverij Vacare

Alberte van Ess, Annelies Haijtink, Kick Bras, Anke Bras en Rob Boersma

Vacare, Platform voor Meditatief leven, geeft een proeverij van twee nieuw ontwikkelde meditatiecursussen. ‘Lichter leven’ bevat yoga-oefeningen en verschillende vormen van christelijke meditatie. In de meditatiecursus ‘Balans vinden in de natuur’ oefenen we ons in de meditatieve basishouding en in meditatief schilderen en wandelen in de natuur, met vier meditatieve werkvormen zoals bibliodans. 

• Leven in balans met de natuur 

Door maatschappelijke en persoonlijke oorzaken leven we allemaal min of meer uit balans. Vacare heeft een cursus ontwikkeld waarin we balans zoeken in een meditatieve relatie met de natuur en de stille, bezielende werking van Gods Geest. In deze proeverij maken we kennis met enkele elementen uit die cursus. We leren we een basishouding van meditatie aan Daarna kunnen we meditatief schilderen naar aanleiding van een gedicht of wandelen in de natuur, met vier meditatieve werkvormen.

Alberte van Ess is geestelijk begeleider, Annelies Haijtink is yogalerares, Kick Bras is theoloog, Anke Bras is kunstenaar en Rob Boersma is psychosomatisch fysiotherapeut/haptonoom.