Derde Landelijk Oecumenisch Inspiratie-Festival 
VRIJPLAATS VOOR VERNIEUWING
vrijdag 22 – zaterdag 23 - Zondag 24 oktober 2021

HOERAAAAA……

nu het weer kan:

Gróót landelijk Inspiratiefeest!!!

Elkaar weer zien!

Beleven, bezielen, bezinnen, ervaren, verbinden.

Wij staan al op de uitkijk.

Héérlijk uitwaaien en bezinnende energie opdoen in de herfstvakantie op Terschelling, het ei-land aan de overkant. Samen: vieren, zingen, bidden, delen, muziek maken, dansen, spelen, sparren, plannen maken, ontmoeten, inspireren, wandelen, fietsen, bezielen, beleven, verbinden en nog veel meer……

We hebben met z’n allen een rare tijd achter de rug. We bleven thuis en hebben elkaar gemist. We bleken flex en creatief in veranderende omstandigheden en in staat om snel met elkaar op te trekken. Nu gaat Nederland weer open. We houden 1,5 meter afstand en verlangen naar nabijheid.

Eén ding is zeker na deze crisis zal onze wereld en ons leven anders zijn. Daarom is het belangrijk om samenwerkingsverbanden aan te spreken en te creëren. Op alle mogelijke manieren blijkt ook de kerk in deze tijden present. We delen in verbinding & bezieling.

Nu het weer kan doen we dat met één groot landelijk feest op het inspiratiefestival op Terschelling: debat, vieringen, muziek, theater, wandelingen, stilte, gebed, om samen te zoeken naar betekenis en zin in leven en geloven.

We delen inspiratie. Die zoektocht naar zin is ook een zoeken naar (een nieuwe) balans in je leven. Wie zijn oor te luisteren legt hoort juist nu in veel persoonlijke verhalen een sterke behoefte aan nieuw evenwicht, tussen werk en vrije tijd, tussen samen en alleen, tussen je opnieuw verbinden met de wereld om je heen en met je diepste inspiratiebron. 

Velen verlangen - bewust of onbewust - naar vernieuwing van het persoonlijk leven, van het samen leven als gemeenschap, van het leven in de wereld. Ze verlangen naar heling en eenwording met meerdere dimensies. 

We zoeken elkaar op …… vieren een groot inspiratiefeest……nu het weer kan.

Bij de voorbereiding van dit derde festival vonden we drie woorden die uitdrukking zijn van dit verlangen: de woorden VEERKRACHT, RECREATIE en SAMENSPEL

VEERKRACHT is wat we nodig hebben, meebewegen met de (wind)kracht van muziek, stilte, wandelen, genieten en delen. 

RECREATIE is de frisse wind die we willen vangen als echte vernieuwing, herschepping van ons leven en samenleven op deze aarde, aangedreven door de hemel. 

SAMENSPEL ontstaat spontaan zo gauw wij ons durven overgeven aan de speelse dynamiek van de wind; met hart en ziel, met ons lichaam en onze geest. 

Ze blijken in deze nieuwe tijd meer nodig dan ooit. Woorden om de vlieger op spannen die we tijdens het festival laten zweven tussen hemel en aarde, dan kunnen we energie opdoen.

Een beetje inspiratie geeft veer-kracht en kan wat hebben. De geestkracht van de Levende werkt op vele wijzen voor wie er oor en oog voor heeft. 

Wij wensen jullie die veerkracht juíst nu! Vanuit dat élan treffen wij intussen alle voorbereidingen voor het feest en hopen we jullie allemaal te ontmoeten!

Graag tot ziens op 22, 23, 24 oktober. ……zegt, mail, link het voort!

We hebben enthousiasme en elkaar nodig om een brede oecumenische landelijke beweging op gang te brengen.  Juíst nu!

Geloof snuiven op Terschelling

Het Inspiratiefestival is een prachtig weekend om inspiratie op te doen voor de dagelijkse en religieuze praktijk, met (meezing) concerten, spirituele wandelingen over het strand en door de duinen, theater, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, bibliodans en veel muziek en cultuur. Maar belangrijk is natuurlijk ook de ontmoeting, het genieten van Terschelling, het uitwaaien op het strand. Iedereen die geïnteresseerd is in geloof, betrokkenis bij een kerk of op zoek is naar inspiratie is van harte welkom om het 3e Inspiratie-Festival mee te beleven.