• Meerstemmig zingen uit het Liedboek. -30B-

Organisator: Willem Blonk, samen met de deelnemers en de Open Hof Cantorij  (op zaterdag)

In het Liedboek 2013 staan veel liederen vierstemmig. In vele stijlen. Kijk je bijvoorbeeld naar lied 872, 874 en 875, dan zie je vlak bij elkaar al een lied uit Afrika, een Taizé-lied en lofprijzingslied. Ook liederen uit de Duitse traditie, pakkende canons en lichte bijbelliedjes komen aan bod. Onder leiding van een ervaren dirigent die zelf ook heel graag zingt wordt dit een heerlijk meerstemmig en spiritueel zang-uurtje. 

• Natuurlijk is het voor dit zangmoment niet nodig een halve professional in het zingen te zijn.  Maar om het voor alle deelnemers tot een fijne ervaring te maken, is enige ervaring in het meerstemmig zingen wel gewenst. Plus dat er een een redelijke balans tussen vrouwen- en mannenstemmen is. Twee keer zoveel vrouwen als mannen, dat kan nog nét, maar dat is de grens, waarbinnen bij de aanmelding voor deze workshop gewerkt wordt. 

In veel kerken komen de meerstemmige liederen uit het Liedboek maar weinig uit de verf, doordat er te weinig muzikale deskundigheid is. Daar zal het deze morgen niet aan liggen.

De leider van de workshop is Willem Blonk – in zijn kerk Open Hof te Rotterdam leidt hij al vele jaren een kindercantorij, een cantorij, een seniorenkoor en een kamerkoor.
Aan het begin van de workshop zal hij met iedereen ook lekker inzingen!