• Lichtjesnacht, een overweldigende ervaring -05-

Dit progamma is niet alleen Muziek maar ook Meditatie

Organisator : Johan ter Beek. (op vrijdag)

Een nacht met meditatieve ambient-synthesizer muziek (lounge muziek) op basis van monastieke liederen. In een inspirerende omgeving met kaarslicht, kunst en uitdaging. Voor ontspanning, gebed, creatief bezig zijn, video kijken, een brief schrijven en een uitdaging meenemen voor je dagelijkse leven. Het muzikale deel gaat continue door. Het programma is modulair. Johan ter Beek heeft jarenlang ervaring met meditatieve synthesizermuziek,

 

 

 

 

 

 

3e Landelijk Oecumenisch Inspiratiefestival Terschelling
VRIJPLAATS VOOR VERNIEUWING
vrijdag 22 – zaterdag 23 - Zondag 24 oktober 2021

We hebben moeten besluiten om ivm. corona het inspiratie-festival één jaar uit te stellen!
 
Het is niet anders…………… nu alles anders is.

De wereld is ondersteboven gekeerd. Zij vraagt ons om even te stoppen. De langzame boot vaart heel beperkt en de andere boten liggen aan de ketting in de haven. Op het eiland zoeken de broedvogels in alle rust een plekje, de lammetjes dartelen op de dijk, de rugstreeppadden kwaken dat het een lieve lust is. De zon wordt steeds warmer maar op het fietspad is het stil en het strand is een lege vlakte. We missen de mensen, we missen elkaar. We blijven thuis, zitten binnen en verlangen naar buiten. We houden afstand en verlangen naar nabijheid.

Het zijn vreemde en onwerkelijke tijden.  De corona-crisis doet de wereld op haar grondvesten schudden. Er zijn veel onzekerheden en zorgen. Maar we blijken ook in staat om snel met elkaar op te trekken als het moet. Hoe gaan we verder? Eén ding is zeker na deze crisis zal onze wereld en ons leven anders zijn.

Hoe? Dat weet op dit moment niemand. Daarom is het belangrijk om samenwerkingsverbanden aan te spreken en te creëren. Op alle mogelijke manieren blijkt ook de kerk in deze tijden present. We delen in verbinding & bezieling. Als het weer kan doen we dat met één groot landelijk feest op het inspiratiefestival op Terschelling: debat, vieringen, muziek, theater, wandelingen, stilte, gebed, om samen te zoeken naar betekenis en zin in leven en geloven.

We zoeken elkaar op …… vieren een groot inspiratiefeest……als het weer kan.

Intussen delen we inspiratie op afstand.
Die zoektocht naar zin is ook een zoeken naar (een nieuwe) balans in je leven. Wie zijn oor te luisteren legt hoort juist nu in veel persoonlijke verhalen een sterke behoefte aan nieuw evenwicht, tussen werk en vrije tijd, tussen samen en alleen, tussen je opnieuw verbinden met de wereld om je heen en met je diepste inspiratiebron. Velen verlangen - bewust of onbewust - naar vernieuwing van het persoonlijk leven, van het samen leven als gemeenschap, van het leven in de wereld. Ze verlangen naar heling en eenwording met meerdere dimensies.

Bij de voorbereiding van dit derde festival vonden we drie woorden die uitdrukking zijn van dit verlangen: de woorden VEERKRACHT, RECREATIE en SAMENSPEL

VEERKRACHT is wat we nodig hebben, meebewegen met de (wind)kracht van muziek, stilte, wandelen, genieten en delen.

RECREATIE is de frisse wind die we willen vangen als echte vernieuwing, herschepping van ons leven en samenleven op deze aarde, aangedreven door de hemel.

SAMENSPEL ontstaat spontaan zo gauw wij ons durven overgeven aan de speelse dynamiek van de wind; met hart en ziel, met ons lichaam en onze geest.

Ze blijken in deze corona-tijd meer nodig dan ooit.
Woorden om de vlieger op spannen die we tijdens het festival laten zweven tussen hemel en aarde, dan kunnen we energie opdoen.

Een beetje inspiratie geeft veer-kracht en kan wat hebben.
De geestkracht van de Levende werkt op vele wijzen voor wie er oor en oog voor heeft.

Wij wensen jullie die veerkracht juíst nu!

Hopelijk tot volgend jaar

Zorg goed voor elkaar, blijf gezond.

 

De inschrijving is open. Volg het laatste nieuws via de nieuwsbrief, social media of website

Heb je een leuk idee?
Laat het ons weten!

 

Het radioprogramma ‘Zin, Zout & Zegen’ was aanwezig op het festival 2018 en maakte er deze uitgebreide reportage.

Klik op de onderstreepte tekst om het programma te beluisteren