DE PROGRAMMAMAKERS

Mathilde de Graaff

Mathilde is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente ET-10 op Terschelling. Zij is festivalcoördinator van het Inspiratie-Festival.

Tijdens de lockdown zijn wij stilletjes doorgegaan met alle voorbereidingen. Zodra het weer kan hopen we een groot inspirerend feest te vieren op Terschelling. Wat maakt het Inspiratie-Festival zo waardevol?  Ontmoeten, verbinden, bezielen, opladen, vieren, delen, proeven, beleven…… met mensen overal vandaan die net als jij op zoek zijn naar geloof, hoop en liefde. Wij zetten de kerkdeuren wagenwijd open, de inspirerende natuur is er al, nu jij nog.

Ton van Kattenbroek

Hoofd Marketing-communicatie PThU

Na mijn komst bij PThU in 2017 raakte ik al vrij snel betrokken bij de organisatie van het Inspiratie-Festival. De laatste editie in 2018 was dus mijn eerste echte ervaring ermee. Het was alle energie waard die we erin gestoken hebben. Wat een mooie momenten, verrassende ontmoetingen en waardevolle contacten! Ik zie uit naar de volgende!

Marten van der Meulen

Universitair Docent Godsdienstsociologie aan de Protestantse Theologische Universiteit

Op het festival loop ik altijd met een blij gezicht rond, omdat ik zoveel leuke mensen en inspirerende activiteiten tegenkom. Elke editie neem ik iets mee naar huis wat mij, en andere mensen in mijn kerk, helpt het werk van de Geest in mijn omgeving te ontdekken. Waar God is daar is liefde en vreugde.

Burret Olde

Burret Olde genoot in 2018 van het Inspiratie-Festival op Terschelling.

Hij is in de echt verbonden aan Mirjam Sloots. Hij werkt op het Dienstencentrum van de Protestantse Kerk: hij ondersteunt kerkgemeenten en beleidsprocessen. Hij is predikant. Burret is adviseur van het Beraad Grote Steden, Kerk&Wereld en  verbonden aan het Inspiratiefestival. Hij werkt vrijwillig voor het Huis van Verbinding Amsterdam en een Diaconaal Noodfonds en is betrokken bij stichting Leergeld. 

Teun-Jan Tabak,

Denkt en werkt mee aan de communicatie rond het festival. In commissies die het Inspiratiefestival vormgeven en onder de aandacht van de geïnteresseerden brengen.

Het Inspiratie-Festival brengt je niet alleen op andere gedachten, op Terschelling word je ook op het andere been gezet. Een weekend uit het vaste patroon, door op het eiland te genieten van het geloven op een andere manier. Strand, duinen, kerken en kroegen zijn de plaatsen waar hetgebeurt. Waar je verhalen hoort, mee kan zingen of gewoon mag kijken naar wat zich afspeelt. Een festival om van te houden.

Eerde de Vries

Organisator, wielersport-bestuurder en actief sporter. 

Hij houdt zich bezig met allerlei praktische festival-zaken zoals drukwerk, de website en de uitrol van het programma.

Dit festival mee organiseren is een feest. Het vooraf uitdenken en zien dat het in de praktijk ook zo uitwerkt, levert niet alleen voldoening, maar ook een zee aan contacten op. De inspiratie van het festival zit in het ontmoeten van festivalgangers, die de reis naar Terschelling hebben gemaakt met een koffer vol verwachtingen. Die verwachtingen worden zeker niet beschaamd weet hij uit eigen ervaring. Kom over en ervaar het!