• Inleiding: Dominicaanse spiritualiteit. -87-

Organisator: Broeder Michaël-Dominique Magielse O.P. en broeder Augustinus Aerssens O.P. (op zaterdag)

 

Twee jonge Dominicaanse broeders nemen u mee in hun traditie en melodieën. En vertellen u wat een jonge man in deze tijd bezielt om te kiezen voor een leven in een eeuwenoude orde?  Wat betekent het om nu dominicaan te zijn? Hoe is het om te leven, wonen en werken in een habijt wat meer dan 800 jaar geleden is ontworpen in een hypermoderne stad als Rotterdam? Hoe verbind je deze werelden?

De orde van de dominicanen is in 1216 gesticht door de Spaanse priester Dominicus Guzman om het Evangelie van Christus te verkondigen en omwille van het geluk van de mensheid. De broeders houden zich bezig met studie, onderwijs, media, kunst, pastoraat en allerlei andere vormen van verkondiging. Eén van de zonen die de orde heeft voortgebracht is Thomas Aquino die het motto van de orde samenvat in: Contemplare et contemplata aliis tradere. (overwegen en de vrucht daarvan overdragen aan anderen)  De orde telt momenteel zo`n 6000 broeders, 3000 slotzusters, 27000 actieve zusters 144000 leken broeders en zusters en 400 parochie priesters. 

 Op het festival is er gelegenheid kennis te maken met het getijdengebed: lauden en completen en bovenal met de broeders zelf.