• Improvisatieconcert -30D-

Organisator: Willem Blonk (op zondag)

Dit improvisatieconcert wordt gegeven in de Westerkerk. Op thema’s uit het festival en van het eiland. Niet alleen muzikale thema’s zoals de melodie van een lied of muziekstuk, maar ook spirituele thema’s die aan bod komen, uit welke workshop dan ook. En gegevenheden van het eiland zelf als een ‘groene kathedraal’. Mensen kunnen de thema’s zelf aandragen  gedurende het hele weekend, uiterlijk direct na de zondagmorgendiensten bij het infomatiepunt bij de Westerkerk,

Willem Blonk deed zijn hoofdvakstudie Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Een inspirererende docent, ook in de richting van zijn ontwikkeling als improviserend en componerend organist. Hij bouwde zijn improvisatie-vaardigheden verder uit binnen de Haarlemse Zomeracademie en wordt gewaardeerd om zijn creatieve omgang met orgels, ook kleinere zoals het Witte-orgel op Terschelling.
Hij studeerde ook als bijvak piano en zal indien mogelijk tevens de kerkpiano bespelen.

Aan het einde van het Inspiratiefestival past het met klanken naar huis en verder op weg te gaan die het eilandgevoel bij je houden. Ruimtelijkheid en rust, licht en weidsheid, maar ook het borrelen en pruttelen van de Geest, uitlopende op een meeslepende cadans, het kan allemaal gebeuren in dit concert. Wel afhankelijk van wat de bezoekers aandragen. Is dat een lied, dan zo mogelijk wel met de noten, vanwege de korte voorbereidingstijd!