• Herkerken: van lege gebouwen naar gevulde tafels. -60-

Organisator: Remmelt Meijer (op vrijdag)

Weet je het verschil tussen het klassieke hotel en AirBnB? Wat denk je dan van een KerkBnB? Een manier van kerk-zijn waar beweging is, waar mensen weer elkaar vinden en groepen rond tafels ontstaan? Deze workshop gaat over meer dan de zondagse kerkdiensten: groepen, samen eten en weer iets van familie ervaren. Ga samen aan de slag met hoe je kunt ‘herkerken’ in jouw dorp of buurt.

Deze workshop is gebaseerd op het boekje Herkerken van Peter Wierenga en Remmelt Meijer. Vanuit zijn achtergrond in de Amsterdamse Bijlmer neemt Remmelt en zijn teamgenoten je mee in de zoektocht naar nieuwe vormen voor bestaande kerken. Hoe kun je geloven verbinden met gewone onmoetingen en relaties? Hoe kun je weer een community bouwen als mensen verschillend zijn? Hoe verander je als je al zo lang dingen gewend bent in je kerk? Hoe kun je missionair zijn als kerk, zonder drammerigheid, maar vanuit liefde en verbondenheid? En hoe kan jouw kerk eruit zien als je denkt vanuit huizen, groepen en een mozaïek van kleinere verbanden?

Een boeiende combinatie van informatie vanuit kerkbegeleiding in bestaande kerken én ervaringen met pionieren in een multiculturele wijk. En tegelijk met een interactieve werkvorm aan de slag gaan om zelf out of the box te denken voor je eigen kerk en je eigen woonplaats.