07 • Geroepen tot omkeer - Spelend verkennen vanuit Hosea. De 7evende hemel

Bas van den Berg en Cocky Fortuin-van der Spek

Hoe komen wij juist nu onze vitale roeping op het spoor? Wat houdt ons tegen en waar willen wij gehoor aan geven? We onderzoeken deze vragen vanuit een tekst van Hosea, een van de kleine profeten. Via expressie, beweging en spel verkennen we de reikwijdte van deze profetie, om zo de innerlijke strijd en de bemoediging die hierin verborgen is op te delven en te doordenken voor onszelf. 

 • Hosea reikt ons innerlijke overwegingen van de Levende aan, waarin woede en liefde met elkaar strijden. Vanuit deze worsteling komt de Levende sterk naar voren als de Heilige die in ons midden wil en zal blijven. We bekijken wat deze kritische profetische stem betekent voor ons geloof en de richting waartoe wij ons geroepen voelen. 

Wij laten ons hierbij inspireren door het recent verschenen boek Omkeer naar de Levende. De twaalf kleine profeten vertaald en toegelicht van Gerard Swüste.

 Bas van den Berg is medewerker van de 7evende hemel, maker van spel- en lesprogramma's rond levensoriëntatie vanuit de werkplaats Esprit de la Finesse, verhalenmaker en dichter.
Cocky Fortuin-van der Spek is medewerker van de 7evende hemel daarnaast is zij adviseur en trainer van Spirit in School, ze begeleidt scholen bij ontwikkeling van identiteit en visie.