13 • Ga mee! – De musical

Kees Posthumus en Juul Beerda

Bekende musicalliedjes met een nieuwe tekst vertellen het verhaal over een liefde, die verschillen overwint, hoop die blijft en geloof dat we samen sterker zijn dan alleen. Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren een voorstelling bij het PKN-jaarthema ‘23/’24, ‘Ga mee’. Het is een musical, geschreven op maat van de gemeente waar zij spelen. Deze musical is een creatieve, aansprekende en laagdrempelige manier om in uw gemeente aandacht te besteden aan het jaarthema.

• Het jaarthema ‘Ga mee!’ nodigt christenen uit om over de grenzen van de kerken samen op te trekken en in gesprek te gaan. Er gaan werelden open, wanneer je samen in gesprek gaat over wat je ten diepste beweegt, waar je in geloof, waar je op hoopt. Ondanks alle verschillen die groot lijken en soms klein blijken. Dit gegeven staat centraal in een tweepersoons musical, waarin bekende musicalmuziek is voorzien van nieuwe teksten. Denk: Grease, Lion King, Sound of Music, West Side Story. Het verhaal vertelt hoe twee mensen die heel verschillend zijn en verschillend geloven verliefd op elkaar worden. Dit dreigt op een fiasco uit te lopen, maar het komt goed, want hetis een musical.De musical is op maat geschreven, na een intake-gesprek met een of meer mensen uit degemeente. Wat speelt er bij u? Waar wordt u blij van? Wat gaat goed, wat kan beter? Waar kan beter niet over gesproken worden? Wat voor gemeente bent u? Zo wordt elke musical een unieke voorstelling over uw gemeente.  

Kees Posthumus is verhalenverteller, kerkjournalist en dagvoorzitter. Juul Beerda is accordeonist en pianist.

‘Protestantse Gemeente Kollum, de musical’ of ‘Protestantse Gemeente Hellevoetsluis, de musical’. De musical eindigt, zoals alle musicals, in een massale slotscene. Met vlaggetjes, gekleurdebanen stof, rekwisieten, rode letters PG en veel gemeenteleden ophet podium wordt het een grote, hoopvolle finale. Intussen zingt de gemeente ‘Wij zullen doorgaan! Er is een vuur in ons dat ons doet