01 • De poppenspeler van Warschau - Muzikaal verteltheater

Trio Wilde Eend: Gottfrid van Eck, Juul Beerda en Jiska Bal

Valt er ooit iets te leren van een oorlog? En hoe blijf je overeind als je er middenin zit? Welke keuzes kun je dan nog maken? Trio Wilde Eend presenteert het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau moest overleven. In een oude jas van opa vindt hij enkele handpoppen en ontdekt hij zijn verborgen talent. In alle ellende weet hij het verschil te maken. Want met zijn poppenspel brengt Mika niet alleen vrolijkheid, maar ook hoop. 

  De poppenspeler van Warschau’ is een aangrijpende voorstelling over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Ontroerende Oost-Europese melodieën, liedjes en improvisaties op viool, accordeon en klarinet geven het verhaal nog meer kleur. Dit grotendeels waargebeurde verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Eva Weaver.

Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck, vertelling en klarinetten, Jeska Bal, viool en Juul Beerda, accordeon. Gottfrid van Eck is verhalenverteller, theatermaker, muzikant en (kerk)pionier in Utrecht.