• NBV21 – Nieuwe Bijbel voor de 21ste eeuw -81-

Organisator:  Jaap van Dorp (vertaler bij vertaalteam van het NBG)    (op vrijdag)

Het Nederlands Bijbelgenootschap komt dit jaar met een nieuwe bijbelvertaling: NBV21.

De NBV21 is de nieuwe Bijbel voor de 21ste eeuw. Deze bijbel is bedoeld als standaardvertaling van de Bijbel voor Nederland en Vlaanderen. De vertaling is pas verschenen en aanwezig op het inspiratiefestival. 

Deze presentatie is bedoeld voor alle bijbellezers die nieuwsgierig zijn naar de keuzes achter de vertaling. Je krijgt een indruk van het werk aan de NBV21, zo kom je dichter bij de bron.

 

• De vertaling bouwt voort op de NBV en is daarmee de afronding van een groot traject. Het vertaalteam van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft gedurende vier jaar heel zorgvuldig gewerkt aan deze verbeterde versie van de vertaling. Dit werk is gedaan omdat revisie nodig is en waardevol, en vanwege het inzicht dat het nog beter, scherper en krachtiger kon. De NBV21 heeft veel te danken aan opmerkingen van alle betrokken lezers. De NBV21 is daardoor niet alleen de Bijbel vóór de 21e eeuw, maar ook de Bijbel ván de 21e eeuw.  

Jaap van Dorp, lid van het vertaalteam van het NBG, neemt je mee in het vertaalproces. Hij doet dat met verschillende voorbeelden uit de NBV21. Hij biedt je een kijkje achter de schermen van het vertaalwerk, en reikt je vijf inzichten aan waarmee je zelf praktisch aan de slag kunt als je in de Bijbel