15 • De Bijbel gezongen – Anders dan anders

Kees Posthumus en Juul Beerda

In de loop van de jaren schreef Kees Posthumus vele liedjes, op bekende en nieuwe melodieën. Deze komen nu samen in een vrolijk, ontroerend kleinkunstprogramma, dat de Bijbel doorloopt van Genesis tot en met Openbaringen. Begeleid op accordeon zingt Posthumus zowel poëtische als cabareteske liedjes, terwijl ook meezingers niet ontbreken. Haak gerust in bij ‘Toen wij uit Jafo zijn vertrokken’, het levenslied over Jona.

  Er zijn heel wat Bijbelse liedjes geschreven en vele vonden hun weg naar kerkelijke liedboeken. Serieuze liedjes, met doordachte serieuze melodieën, geschikt voor samenzang in de wekelijkse kerkdiensten. Kees Posthumus zoekt het in een andere hoek. Ook kleinkunstliedjes, popmuziek, cabaretliedjes en meezingers kunnen de verhalen van God en mensen vertellen. Hierdoor komen de verhalen nog dichterbij dan op zondag… Adam en Eva kunnen zomaar verliefd worden op melodie van ‘Summernight’ uit Grease. Jona kan zijn avonturen beleven op de tonen van een Ierse evergreen ‘The wild rover’, en zo verder, en zo voort. 

Kees Posthumus is verhalenverteller, kerkjournalist en dagvoorzitter. Juul Beerda is accordeonist en pianist en speelde in theatervoorstellingen, musicals en concerten.