12 • Aan tafel!', mooiste maaltijdverhalen uit de Bijbel

Kees Posthumus en Henk van Glabbeek

In hun voorstelling ‘Aan tafel!’ presenteren Henk van Glabbeek en Kees Posthumus de mooiste en spannendste maaltijdverhalen uit de Bijbel, afgewisseld met prachtige Perzische muziek. Er wordt heel wat afgegeten in de Bijbel, van het eerste hapje van de appel door Eva tot en met het laatste avondmaal, en verder. In ‘Aan tafel!’ worden deze verhalen worden vroom en vrolijk opnieuw verteld. . 

  ‘Met: vreemde gasten bij Abraham en Sara, de wonderbare spijziging, Martha en Maria krijgen mot, Jezus op bezoek bij Zacheüs en het laatste avondmaal. Hapje van de appel’ vertelt het bekende verhaal over de appel en de slang op een verrassende manier opnieuw. Drie vreemde gasten schuiven aan bij Abraham en Sara en zorgen voor een verrassend cadeau. In ‘Vijf broden en twee vissen’ vertelt het jongetje Levi hoe hij met zijn vader naar het meer van Galilea gaat, waar Jezus voor een wonder zorgt. Martha en Maria krijgen mot, als Jezus bij hen komt lunchen. Ook belastingambtenaar Zacheüs – die van de blauwe brieven - krijgt Jezus te eten. Het verhaal over het laatste avondmaal wordt verteld in een lied en door Jezus’ leerling Jacobus. 

Kees Posthumus is verhalenverteller, kerkjournalist en dagvoorzitter. In voorstellingen en vieringen wil hij met verrassende opnieuw vertelde Bijbelverhalen zijn publiek vermaken, verrassen en inspireren. Henk van Glabbeek bespeelt verschillende Oosterse instrumenten, zoals de ney, de tar en de duduk.