26 • De Mystieke Muzikale Wereldreis – Een weg naar het hart

Henk van Glabbeek

Met instrumenten van over de hele wereld neemt Henk van Glabbeek je mee op een reis langs het oude Perzië, India, China en Armenië, die leidt naar het hart. Hij combineert het geluid van zijn prachtige instrumenten met diepe rustgevende synthesizerklanken in volledige harmony. Hij vertelt anekdotes over hoe de instrumenten in zijn leven kwamen en hij biedt de luisteraar een eenvoudige,maar krachtige meditatiemethode mee om contact te maken met het hart. Hiermee worden de kernwaarden van het hart, zoals liefde, vertrouwen en mededogen, sterker voelbaar gemaakt. 


  • De hoeveelheid moderne westerse instrumenten en oude wereld-instrumenten die Henk bespeelt i s uniek. Sommige van zijn instrumenten worden al duizenden jaren bespeeld in oude culturen. De bevlogenheid waarmee Henk van Glabbeek spreekt over zijn instrumenten, de meditatieve sfeer van zijn muziek en de beleving die hij inbrengt vanuit de vijftien jaar die hij overal op de wereld doorbracht als monnik, bleken al vele malen bijzonder inspirerend.

Henk van Glabbeek is multi-instrumentalist en muziekproducer, gespecialiseerd in het bespelen van blaas- en snaarinstrumenten van over de hele wereld. Hij geeft meditatieve concerten die mensenondersteunen bij een innerlijke reis. Zijn liedteksten gaan over compassie en het licht van de innerlijke liefde.